BASESCU se teme de o posibila reprezentare EXAGERATA a partidelor POPULISTE in PE

Traian BASESCU a declarat ca ii este teama de o posibila reprezentare EXAGERATA a partidelor POPULISTE in PE. Continua integrare europeana a tarii noastre in UE ar fi serios afectata, conform previziunilor sefului statului.

“Riscul cel mai mare este ca alegerile din 25 mai sa devine mijlocul prin care partidele populiste sa confiste agenda de integrare europeana printr-o reprezentare exagerata in PE. Intrarea masiva a acestora in legislativul european ar contrazice ideea pe care se cladeste UE ca forma de solidarizare a statelor europene intr-un demers comun de conservare a pacii si de asigurare a prosperitatii”, a declarat Traian BASESCU intr-o declaratie de presa organizata la Cotroceni.

In acest sens, BASESCU a transmis un mesaj de echilibru principalelelor partide europene.

Citeste si: TRAIAN BASESCU a DECORAT intelectualii JIGNITI si REFUZATI de premierul PONTA

“Situatia pe care o traim in acest moment este o provocare pentru partidele traditionale, in primul rand pentru populari si social-democrati. Imi pun speranta in experienta politica indelungata a ambelor formatiuni si in capacitatea lor de a gasi calea catre mintea si inima alegatorilor europeni.

Presedintele Romaniei a subliniat faptul ca anul acesta Ziua Europei s-a desfasurat sub semnul unor amenintari greu de inteles de statele occidentale care nu cunosc “ambitiile teritoriale care ii anima pe liderii fostului imperiu sovietic”.

Ziua europei pe care o marcam astazi se deruleaza sub semnul unor amenintari fata de care UE nu stie cum sa se raporteze inca pe deplin preferand sa mentina un echilibru fragil intre imperativul conservarii legitimitatii internationale care i-ar impune o riposta severa si necesitatea apararii intereselor individuale ale statelor membre care reclama, dimpotriva, o atitudine ingaduitoare. Marturisesc ca aceasta dilema este cu greu inteleasa de statele care se afla la cateva sute de kilometri de puncte de conflict si care nu cunosc ambitiile teritoriale care ii anima pe liderii fostului imperiu sovietic”, a declarat Traian BASESCU.

Citeste si: RENATE WEBER: PNL este singurul partid care a prezentat un program pentru alegerile europarlamentare

Seful statului a aadugat ca nu poate decat sa spere ca “experienta noastra, a statelor care au suferit de pe urma URSS, va fi suficient de convingatoare in UE si in NATO pentru a preveni ceea ce mai tarziu poate fi imposibil de reparat,  iar astazi am avut o demonstratie cum inalti demnitari, presedintele federatiei ruse si Dmitri Rogozin, unul a vizitat proaspat ocupata Crimee, iar altul a tinut sa fie prezent in demult ocupata Transnistrie”.

Sursa foto: captura B1 Tv