Basescu se teme pentru Republica MOLDOVA: Daca Putin inainteaza, Transnistria e PIERDUTA

Presedintele Traian Basescu are convingerea ca Republica MOLDOVA este in pericol din cauza expansiunii Rusiei lui Putin.

Seful  statului crede ca Romania nu va fi atacata, insa a admis ca ii este teama pentru Republica Moldova. In opinia presedintelui, daca Putin inainteaza “pasnic sau nu”, am putea avea o R. MOLDOVA fara Transnistria.

“E foarte greu sa intuiesti obiectivul lui Putin. Nu trebuie invadata Ucraina, ar fi o mare greseala. Sigur, trebuie sa puna capat instabilitatii. Singura, lasata sa faca asta, Ucraina poate sa puna si singura capat instabilitatii din est.

Putin are nevoie, si aici e marele joc, de o Ucraina care sa nu intre in UE sau NATO.

Citeste si: UCRAINA in prag de RAZBOI: 11 persoane au fost UCISE in orasul KRAMATORSK

Ucraina trebuie sa mearga inainte cu alegerile, daca nu, Rusia va canta partitura cu ‘singurul presedintim legitim este Ianukovici. (…) Imi este teama pentru R. Moldova, sunt ingrijorat de Transnistria. Nu poti sa nu te uiti pe harta. Nu fac o propaganda antiruseasca, dar nestiind, presupun, pentru ca Rusia a devenit impredictibila. Tinta zero a fost Crimeea, urmatorul pas este revenirea la gurile Dunarii, frontiera traditionala a fostei Uniuni Sovietice, pe bratul Chilia. Daca Putin decide sa vina la Dunare, pasnis sau nu, Transnistria e PIERDUTA”, a declarat seful statului, la “Digi 24 special”.

Traian Basescu si-a aratat convingerea ca presedintele interimar din Ucraina “nu a ordonat cu inima deschisa trupelor sa restabilieasca ordinea”.

“Federalizarea nu este o solutie. Se parea ca, din pacate, chiar la Kiev sunt voci care spun ‘hai sa ne uitam la federalizare’. Anumite regiuni vor avea o autonomie atat de mare ca statul va fi blocat”, a adaugat Basescu.