Basescu si-a facut selfie cu ziaristii in redactiile “Evenimentul zilei” si “Libertatea”. Fostul presedinte a mers apoi la restaurant

Traian Basescu

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a mers duminica, dupa ceremonia de predare a mandatului de la Palatul Cotroceni, in redactiile ziarelor “Evenimentul zilei'” si “Libertatea”, unde a dat zeci de autografe, s-a fotografiat cu ziaristii si chiar si-a facut selfie cu cativa dintre ei. In discutiile cu ziaristii celor doua publicatii, Basescu a spus ca pleaca “linistit” si “impacat” de la Cotroceni, incurajat si de faptul ca ceea ce a fost bun in cele doua mandate ale sale a fost recunoscut.

“Plec linistit (…) si probabil m-a incurajat in acest sentiment si ceea ce am vazut prin presa in ultimele saptamani. Oricat m-au tavalit, ce era de recunoscut au recunoscut”, a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca nu a avut emotii la predarea mandatului si nu ar fi observat ca noul presedinte Klaus Iohannis sa fi avut emotii.

Traian Basescu a mai mentionat ca ar prefera ca oamenii sa-i spuna “domnule comandant” si nu “domnule presedinte”, mentionand ca mandatul sau de sef de stat a expirat, dar brevetul de comandant de nava este valabil pana in anul 2016.

Basescu a spus ca intentia sa este de a se odihni o perioada, dupa incheierea celor doua mandate.

Mondo News iti recomanda si: TRAIAN BASESCU A PLECAT DE LA PALATUL COTROCENI. ULTIMUL GEST: A SARUTAT DRAPELUL! GALERIE FOTO

Dupa ce a plecat din redactiile celor doua publicatii, Basescu a mers acasa pentru a-si schimba costumul. La ora transmiterii acestei stiri, Traian Basescu se afla intr-o berarie din Parcul Herastrau, unde sarbatoreste cu sotia sa si cu prietenii incheierea mandatului prezidential. Basescu s-a asezat la aceeasi masa cu Elena Udrea.

Sute de simpatizanti l-au felicitat pe Basescu la plecarea de la Cotroceni

La iesirea de la Cotroceni, cateva sute de simpatizanti l-au aplaudat pe Traian Basescu, dupa ceremonia de predare a mandatului de presedinte.

Acestia l-au asteptat pe trotuarele de la intrarea Marinescu a Palatului Cotroceni, unde au scandat “Basescu si PMP, o noua Romanie!”, au cantat “I love Base” si au afisat o serie de pancarte pe care se puteau citi mesaje precum “Basescu respect!”, “Noi suntem copiii statului de drept”, “Multumim, Traian Basescu”, “Basescu nu iese din decor, ramane la carma pe un alt vapor”.

Totodata, cei aflati in fata Palatului Cotroceni au strigat si impotriva premierului Ponta: “Jos Ponta” sau “Klaus-Klaus ne-a scapat de Mikey Mouse”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TRAIAN BASESCU I-A PREDAT MANDATUL

Printre cei care au tinut sa fie alaturi de Traian Basescu in acest moment au fost si lideri ai PMP: Eugen Tomac, Nicolae Ivaschescu, Cristian Petrescu, Clement Negrut, Daniel Geanta. Acestia au anuntat ca dupa-amiaza se vor intalni intr-un cadru informal cu fostul sef al statului la un restaurant din Parcul Herastrau.

Opinie separata de sustinatorii lui Basescu au facut alte cateva zeci de romani, care au scandat la randul lor lozinci impotriva acestuia: “Basescu judecat pentru ce a furat!”, “Basescu la puscarie” sau “Ghici ghicitoarea mea cine astazi va pleca?”.

Traian Basescu a iesit din palat cu sotia sa, Maria, intr-o masina si nu s-a oprit sa stea de vorba cu simpatizantii.

Dupa plecarea fostului sef al statului, manifestatia s-a incheiat. Nu au fost inregistrate incidente, cei aflati in strada fiind supravegheati de un impresionat dispozitiv de jandarmi.

 

Fostul sef al statului a vizitat redactiile ‘Evenimentul zilei’ si “Libertatea” la scurt timp dupa ceremonia de predare a mandatului, desfasurata duminica, la Cotroceni.