Basescu si Antonescu au discutat la Cotroceni despre numirea lui Silaghi la Transporturi. UPDATE

Presedintele Traian Basescu si liderul PNL Crin Antonescu s-au intalnit, sambata, la Palatul Cotroceni. Deocamdata nu s-au facut declaratii oficiale cu privire la discutiile dintre cei doi, insa Traian Basescu declara, ieri, ca doreste sa discute cu presedintele PNL despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor.

Discutia dintre Basescu si Antonescu a durat aproximativ 40 de minute. La intalnire nu a participat si premierul Victor Ponta, insa seful statului si primul-ministru au avut deja o discutie la inceputul acestei saptamani. Daca presedintele va respinge propunerea pentru persoana lui Ovidiu Silaghi, va trebui sa liberalii sa vina cu un nou nume. Traian Basescu poate respinge o singura data o astfel de propunere.

Liderul PNL, Crin Antonescu, tocmai s-a intors din vizita in SUA. Discutiile dintre Traian Basescu si Crin Antonescu este tete-a-tete.

Intrebat de jurnalisti daca isi va da acceptul pentru nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca mai reflecteaza in privinta numirii acestuia si a precizat ca doreste sa aiba o discutie si cu liderul PNL, Crin Antonescu, si sa vada daca acesta mentine nominalizarea.

“Sa vedem, mai reflectez, nu va ascund ca as vrea foarte mult sa discut si cu Crin Antonescu. Inteleg ca se intoarce in acest week-end si as vrea sa gasim o formula care sa fie buna. Voi vedea daca si dansul mentine propunerea, dar as vrea sa discut si cu Crin Antonescu”, a spus Basescu.

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marti, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, dupa ce in 12 iulie Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. In aceeasi zi, Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.