Basescu si Campeanu fac o vizita in Germania, unde discuta despre promovarea ocuparii tinerilor

Presedintele Traian Basescu si ministrul Muncii, Mariana Campeanu, se vor intalni miercuri, la Berlin,cu reprezentanti ai Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania, cu care vor discuta pe tema “Promovarea ocuparii tinerilor in Europa”.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca ministrul Mariana Campeanu va participa, alaturi de ministrii Muncii si ocuparii din statele membre UE, la masa rotunda organizata de Ministerul Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania pe tema “Promovarea ocuparii tinerilor in Europa”, in vederea adoptarii unui document comun in cadrul caruia sa fie identificate masurile care se impun pentru implementarea, la nivelul UE, a “Garantiei pentru tineri”.

In cadrul vizitei de lucru, ministrul Muncii va avea o intrevedere cu omologul bulgar, la solicitarea acestuia, pe teme privind deschiderea pietei muncii din Germania, incepand cu 1 ianuarie 2014.

“Tot maine, in prezenta cancelarului federal Angela Merkel, a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, precum si a ambasadorului Romaniei la Berlin, Lazar Comanescu, ministrul Campeanu va participa la o conferinta de presa tinuta la Cancelaria federala”, se mai arata in comunicat.

Totodata, presedintele Traian Basescu se va intalni cu cancelarul german Angela Merkel, la reuniunea la nivel inalt participand si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele PE, Martin Schulz, presedintele Bancii Europene de Investitii, Werner Hoyer, precum si sefii de stat si de guverne ai tarilor membre, cum ar fi presedintele Frantei, Francois Hollande.

“Conferinta este organizata pe formatul reuniunilor Consiliului European, fiind precedata de o reuniune pregatitoare la nivelul ministrilor de resort”, a precizat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu.