BASESCU: Sustin PMP, categoric o voi sustine pe Elena Udrea. Nu am ca obiectiv sa devin prim-ministru

Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri seara, la postul B1 tV, ca va sustine Partidul Miscarea Populara (PMP) in alegerile prezidentiale si implicit candidatul acestuia, Elena Udrea.

“Sustin PMP. A fost Cristian Diaconescu pana cand a anuntat ca este un candidat independent. In acest moment sustinerea nu mai poate functiona. Astazi este Elena Udrea. Categoric o voi sustine in campania electorala. Actualul candidat Elena Udrea a fost un ministru bun, un om pragmatic si extrem de loial. Stiu ca este un om foarte hotarat, are o rezistenta incredibila si tine si la atacuri, rezista”, a declarat seful statului.

“Eu am semnat pentru Cristian Diaconescu atata timp cat a fost candidatul PMP. EU nu pot sa ma dezic de PMP. Trebuie sa vedem si de ce s-a ajuns aici. Cristian Diaconescu avea toate datele unui om care daca se aseaza pe scaunul de la Cotroceni poate duce lucruile inainte. A fost o optiune in interiorul partidului. Daca d-nul Diaconescu s-ar fi dus la Colegiul Director de ieri ar fi fost o dezbatere corecta. Am un respect deosebit pentru Cristi, dar cred ca a avut o problema de constiinta”, a adaugat Basescu.

Citeste si: Ce a raspuns Basescu, intrebat daca s-a intalnit cu Iohannis la Vila Lac 3

Basescu: Obiectivul meu nu este sa devin prim-ministru. Poate ca a trecut vremea mea pentru astfel de functii

Presedintele Basescu a a mai spus ca obiectivul sau nu este sa devina prim-ministru, aratand ca „poate a trecut vremea sa pentru astfel de functii”.

„”O sa ma ocup de partid, sa-i ajut, dar functia de prim-ministru e o treaba pentru altii. Poate ca a trecut vremea mea pentru astfel de functii. Dar as fi cel mai bun prim-ministru pe care il poate da clasa politica, am mai spus asta. Stiu foarte bine tara asta, stiu problemele economice, dar poate ca a trecut vremea mea pentru astfel de functii. Obiectivul meu nu este sa devin prim-ministru”, a afirmat presedintele.

„Viitorul presedinte va trebui sa-si gaseasca un premier care sa inteleaga care sunt prioritatile tarii”, a mai spus Traian Basescu.