Basescu: Ponta incearca sa se ascunda sub semnatura cuiva pentru a fura – LIVE TEXT

Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa joi, la ora 17.30, anunta Administratia Prezidentiala. Mondo News va transmite principalele declaratii ale presedintelui in format Live Text.

Interventia sefului statului va avea loc de la Palatul Cotroceni.

Va prezentam mai jos principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

– Multumesc CC a Rep. Moldova dar si intiatorului demersului, in principal Ana Gutu, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, cei care au inaintat Curtii Constitutionale un demers prin care au solicitat punerea realitatilor constitutionale din art 13 din Constitutie care stabilea ca limba oficiala este limba moldoveneasca. Prin decizia de astazi, s-a stabilit a limba oficiala este limba romana. Este un act de dreptate fata de actul de independenta al R. Moldova, fata de istoria cetatenilor R. Moldova si fata de cei din Rep. Moldova care se simt romani. Implicatiile sunt extraordinar de profunde, ele intra in vigoare imediat. De ele trebuie sa ia nota toate statele lumii, inclusiv UE. La UE vom fi doua state care au limba oficiala limba romana, iar cei care nu se recunosteau a fi romani si-si spuneau moldoveni ma intreb cum se vor numi de azi inainte. Implicatiile hot CC sunt extrem de profunde p[etnru ca se pune capat incercarii de misificare a unor adevaruri culturale si istorice din Republica Moldova. Sper ca toate statele democratice sa ia nota foarte rapid de hotararea CC. Va marturisesc, este una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani. Inca o data multumesc initiatorilor si judecatorilor constitutionali din R. Moldova. Este evenimentul cel mai important din ultimii ani, toate protocoalele noastre cu Rep. Moldova si toate actele bilaterale se incheiau cu formularea Prezentul acord s-a incheiat in doua exemplare originale. Incepand ede astazi toate documentele noastre vor fi incheiate Prezentul document s-a incheiat in doua exemplare originale in limba romana. Va fi un castig extraordinar de mare in procesul de apropiere fata de UE. Ma intreb ce vor face cei care au editat dictionarul romano-moldovean, ce-o sa faca cu dictionarul ala, in care spuneau echivalentul cum se traduce in limba romana. Ce vor face toti acesti falsi intelectuali cu opera lor, care jicnea poporul roman si cetatenii celor doua state romanesti.

– De aseara propaganda USL ma intreaba cand promulg, ce fac, cu bugetul. Bugetul nu este sosit, nu este in regim de urgenta, in mod normal ar putea sosi luni. Va intra intr-un proces de analiza. Estimez ca va veni luni, data pana la care o sa-l consult este pana pe 29 decembrie. Va pot spune ca voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, n-am ce sa reprosez acelui buget. Obeictiile mele sunt fata de acciza pe carburanti. In aceeasi zi in care bugetul asigurarilor sociale va sosi, il voi promulga. N-am motive sa-l tin, are doar rezerve rezonabile, nu sunt exagerate ca la Ministerul Dezvoltarii. Domnul premier poate sa stea linsitit.

– Domnul premier si cu cei cu care s-a inteles cu tata socru cu toata trupa gandesc ca pot utiliza comisiile de la Senat si comisia camerelor reunite care sa ancheteze cum a luat fiica mea creditul si cum a cumparat pamantul, cred ca ma pot impresiona. Le remintesc ca eu rezist santajului de cea mai joasa speta al trustului lui Voiculescu de 8 ani. Trust dublat o vreme de trustul Realitatea pe cand era Vintu, iar acume  inlocuit la tv lui Ghita si tot 2 trusturi de presa am pe post de denigratori fara rezerva. Amandoi fac ce stiu prin educatie si turnatorul Voiculescu si deputatul Ghita.

– Ii recomand premierului sa mai infiinteze vreo doua trei comsii tot pentru cazul Ioana Basescu si il asigur ca voi fi solidar cu fiica mea atata timp cat acest sef de Guvern, partid si alianta a juns sa utilizeze parlamnetul ca pe o maciuca politica intr-o batalie pe care n-are cum s-o castige. Eu stiu ca fiica mea a luat cinstit un credit, a cumparat cinstit pamantul de la un investiror italian si orice ar scormoni nu poate sa gaseasca nimic legal legat de fiica mea sau de mine. Nici trafic de infleunta, nici conditii preferentiale, nici pamant luat de la morti. El a facut niste aprecieri neplacute la adresa, ma tem ca nu eu am fost la vanatoare cu Nastase si incidentul lasa urmari evidente. 

– Stiu cum va decurge ancheta, se vor duce prin sate, sunt oameni nemultumiti, vor fi filmati de antene si de tveleviziunea lui Ghita si se va derula toata drama despre care eu nus tiu si cum vor trimite e la Parchet. Cunosc diagnosticul, le doresc succes, mai bine ar face o plangere la Parchet. De astfel de comisii se tem hotii, eu nu ma tem, le privesc cu intelegere pentru Ponta companiat de Voiculescu si Ghita. Asta stiu sa faca, inscenari. 

– Inca sa se bata cu mine o cheama pe fii’mea in Parlament. Nicio deosebire in modul cum gandeste Voronin si Ponta.  Oricine poate sa cumpere pamant, sa o faca, este un lucru bun si preturile inca sunt acceptabile. Recomand oricui. Sigur, cine poate sa cumpere, sa cumpere orice petec de pamant, nu este un lucru rau, nu ma tem ca vor veni strainii sa cumpere pamantul, strainii vor pleca cu recolta, nu cu pamantul.

– Ponta mai are niste furii si incearca sa-si ascunda propria coruptie sub aceste acuzatii gratuite. Ponta este un premier corupt profund care incearca sa-si ascunda hotia sub acte normative. A incercat sa faca sa dispara 400 mil de dolari pe care ii datora Rompetro, ascunzandu-se sub o lege. Ponta este corput pentru ca vrut sa-si ascunda sub o lege aranjamentele pentru Rosia Montana. Ponta este corupt pentru ca a luat 28 de hectare de la Academia Agricola si le-a transferat, fara licitatii de vanzare. Cand au aflat ca ma interesez, au renuntat si au spus ca dau inapoi pamantul pana termin eu mandatul. Ponta este profund corupt pentru ca incearca si-l sprijina pe Ghita foarte multe contracte. Protejatul lui este principalul jucator in instituiile guvernamentale in proiecte IT. Oricat se ascund. Este prima data cand avem un prim-ministru care are o cadenta atat de ridicata a actelor de coruptie pe care incearca sa le ascunda sub acte normative. Nu va merge foarte mult. 

Acciza la combustibil

Ponta a crezut ca se va ascunde sub scrisoarea transmisa si aprobata. Este al doilea motiv, am inteles ce vroia sa faca. Vroia sa-si ascunda furtul pentru partid, pe care il gestioneaza impreuna cu Dragnea. A vrut sa ascunda furtul acoperit de semnatura mea catre Fond. Efectul in economie inseamna cresteri de preturi. Mi-am dat sema de faptul ca Ponta incearca sa se ascunda sub semnatura cuiva pentru a fura. A fost o televiziune, cred ca B1, care a prezentat acum cateva seri mesajele transmise de la centru pentru activisti. Am rugamintea sa cautati in lista de mesaje, veti vedea ca este un mesaj – Basescu de ce se opune la buget ca a semnat scrisoarea cu FMI. Ei erau convinsi ca am semnat scrisoarea. Le spun astazi sa icneteze cu minciuna, n-au nicio obligatie sa introduca aceasta acciza. Ar fi fost daca aprobam memorandumul si boardul aproba scrisoarea. Guvernul nu are nicio obligatie asumata sa introduca aceasta acciza, este disperat s-o introduca pentru a erija banidla ministerul lui Dragnea care sa fie utilizati la parlamentare si prezidentiale. Acesta e motivul real pentru care Dragnea si Ponta vor acciza. Imi pare rau ca liberalii intra in acest joc. In viata si slabiciunile se platesc nu numai hotia. Se platesc moral.

– In SUA datorita productiei uriase de gaze de sist si cererea de titei este mult mai mica, pretul cu 10 euro mai mic la titei. Pretul in Europa este peste 100 dolari pe baril, in SUA 92 de dolari. Aceasta este o inselatorie pe care o practica pe piata. Ni se vand niste ageamii. V-o spune un om care 12 ani a carat titei si stia la ce ora o sa soseasca in functie de evolutiile burselor. Deci se inceraca pacalirea oamenilor pentru a obtine bani de campanie, iar dupa parerea mea acest lucru a pus capac la toate actele de coruptie pe care Ponta a incercat sa le ascunda sub acte normative. Este furt de la populatie, nu este nevoie de aceasta acciza pentru a inchide bugetul. Daca scoti banii electorali de la Ministerul Dezvoltarii, excedentul de la serviciul datoriei nu are nevoie de aceasta acciza.

– Ultima varianta este sa le dea derogari producatorilor  ultima varianta este sa le dea derogari ultima varianta este sa le dea derogari producatorilor de benzina si motorina pentru intrarea pe urmatoarele etape de combustibil sa nu mai faca investitii in instalatiile din rafinarii, numai sa absoarba cresterea in pretul actual. Nu cred ca un producator de benzina va accepta asa ceva. Acesta e tipul de politician care pune mai presus interesul lui decat interesul producativitatii. Tu poti sa inchizi bnugetul fara aceasta taxa. Este cel mai inalt nivel de coruptie pe care l-am vazut al un premier.

Autostrazi

Lipsa de respect pentru populatie si pentru interesul national decat in aceasta prezentare facuta de Ponta. Romania se poate lega de Europa prin cele trei coridoare. Cel care pleaca de la Constanta, 9 – Giurgiu Albita si 7 – Dunarea. Sa vii sa inovezi alte prioritati este o iresponsabilitate iar daca Ponta va persista cu acest proiect nu va ascund ca nu-i voi da niciun sprijin la Bruxelles sa fie aprobat. Nici nu cred ca va fi aprobat. Are o gandire de politruc care nu intelege nimic din ce se intampla in mersul cu masina desi e copilot. Faci coridorul 8 mai putin Valea Oltului. Se vor face niste cozi inimaginabile, trebuie sa reduci la jumatate capacitatea de preluare infrastructurii, e de neconceput. I-as da un sfat: avand in vedere ca are in Bucuresti doua freze subterane pentru sapat tuneluri, sa se gandeasca daca n-ar fi mai bine sa faca licitatia pentru strapungerea prin munte decat sa construiesti in consola. Costul va fi mult mai ieftin daca firmele de aici ar putea sa aparticipe la licitatie. Ar scapa si statul de cheltuieli majore. Am auzit si minciuna cu 4,8 miliarde, probabil vrea sa-i duca la tata socru.

– Sunt oameni care nu gandesc tare mult au un nivel de iresponsabilitate extraordinar si ma ingrijoreaza. Dacia la fiecare intalnire ridica aceasta problema a autostrazii, sa nu piarda 4 ore cu masinile acelea lungi pe distanta Pitesti Sibiu. Vreau sa cred ca a fost doar o chestiune propagandistica. Acciza trebuie scoasa, nu este destinata autostrazilor, ci furtului. Economia trebuie lasata fara inca un element de presiune. Sunt constient ca si in 2010 s-a crescut TVA-ul cu 5 procente. Am fost impotriva acestei masuri. Cu premierul m-am mai inteles, dar cu UDMR si ceilalti aliati a fost imposibil. Sunt impotriva cresterii fiscalitatii pe timp de criza. Nu este o fericire nici marea prevedere cu stalpul, dar este mai rezonabila.

– OUG cu stalpul nu e lipsita de efecte in pretul combustibilului. Intra 53 de bani la motorina si benzina dar mai intra si taxa pe stalp. Vor veni doua elemente de crestere. Eu estimez ca la o rafinarie taxa pe stalp  va avea 10-15 bani care vor veni in partea de pret. Vor fi peste 65 de bani care se adauga. Solutia de a avea bani de campanie mi se pare cel mai odios lucru.

Presa:

– Primul ministru este corupt. Cand o sa-i vina timpul, l-am sesizat la fel cum a sesizat si el cu fiica mea. 

– I-am propus o cale de mijloc, hai sa nu introducem si daca nu se inchide bugetul, o bagam din iulie. Mi s-a confirmat ideea ca are nevoie de bani pentru europarlamentare. 

– Cred ca vedeti aroganta pe care o are in public. L-as fi putut ajutra de multe ori. Daca are nevoie de un sfat, poate sa ma caute. la ce sa-l caut cand jignirile curg la fiecare declaratie. Pentru ce sa-l caut pe omul asta.

– A procedat corect, n-a furat pamant, n-a luat in arenda, n-are datorii la banca, a platit si a treia rata, a facut un lucru cinstit. Spre deosebire de altii care iau cu japca pamanturile statului, au procese, ca patronul de la Intact. Ioana a fost un om cinstit, nici n-as fi lasat-o.