BASESCU: UNIREA cu REPUBLICA MOLDOVA, obiectiv demn de un partid al viitorului

Realizarea UNIRII ROMANIEI CU REPUBLICA MOLDOVA este un obiectiv demn de un partid al viitorului, a declarat duminica fostul presedinte TRAIAN BASESCU, la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in localitatea argeseana Budeasa.

“Nu sunt dintre aceia care spun ca ACTUALA CLASA POLITICA SI-A INCHEIAT MISIUNEA, are misiunea ei si prima ei misiune este sa fie batuta in urmatoarele alegeri. Fara a denigra trecutul politic, pentru ca as denigra propriul meu trecut politic, trebuie sa spunem ca am avut o clasa politica ce si-a indeplinit principalele obiective, asa cum este ea, cu defectele si cu calitatile ei. Cert este ca aceasta clasa politica a dus Romania in NATO, a dus Romania in Uniunea Europeana. Dar ne trebuie ceva mai mult, iar clasa politica ce a participat la tranzitie nu are curaj pentru OBIECTIVUL NATIONAL AL ROMANIEI, obiectivul UNIRII CU REPUBLICA MOLDOVA. Acesta este obiectivul major al unui partid serios”, a spus Basescu.

CITESTE SI: EUGEN TOMAC: Parteneriatul nostru cu presedintele TRAIAN BASESCU este unul SOLID

Fostul sef al statului le-a cerut partenerilor sai din PMP sa faca din unirea cu Republica Moldova principalul obiectiv politic al partidului.

“As vrea ca acest partid, care imi este partener, sa-si asume obiective cu adevarat demne de un PARTID AL VIITORULUI, iar realizarea unirii cu Republica Moldova este un obiectiv demn de un partid al viitorului. (…) Refacerea integritatii teritoriale a statului roman este un obiectiv demn de un partid care vrea sa faca ceva, un partid care vrea sa schimbe istoria tarii. Am pierdut Basarabia in urma deciziei a doi criminali, Stalin si Hitler, si nu putem sta la nesfarsit asa cum au hotarat ei”, a afirmat Basescu.

In opinia sa, realizarea unirii nu este o utopie in actualul context politic, in care curentul favorabil acestei idei este in crestere in Republica Moldova.

“Astazi, eu, fost presedinte al Romaniei (…), va spun: Romania se poate reface. NU ESTE UN GAND UTOPIC, uitati-va la TINERII CARE SUNT ASTAZI IN PIATA DE LA CHISINAU, cer unire cu Romania (…). Lucrurile se misca si daca tot se misca este momentul sa le si impingem putin in directia in care trebuie sa mearga”, a mai spus Traian Basescu.

CITESTE SI: STEFAN CEL MARE a fost cinstit astazi la CHISINAU