Basescu vrea mai multi bani pentru Ministerul Apararii

Traian Basescu este de parere ca Ministerul Apararii ar trebui sa primeasca la rectificarea bugetara 0,3% din PIB. Seful statului spune, insa, ca aceasta hotarare depinde de premierul Ponta.

Vasescu a aratat ca toti sefii de Guvern de pana acum “au avut obtuzitatea sa inteleaga”, ca si Ponta, ca securitatea ar fi gratis.

“Va pot spune ca nu exista premier, inclusiv Emil Boc, cu care sa nu fi avut discutii pe tema bugetului Ministerului Apararii, reclamand ca este insuficient, si imi amintesc foarte bine si discutiile cu premierul Tariceanu. Toti au avut obtuzitatea sa inteleaga, ca si Ponta, ca securitatea este gratis”, a spus presedintele.

Traian Basescu a aratat ca trebuie sa vina evenimente nefericite ca sa se inteleaga ca securitatea are niste consturi. “Sper sa se intample ceva si programele Ministerului Apararii sa se poata desfasura in continuare”, a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, in plenul reunit al Parlamentului, ca “amestecul de lacomie si incompetenta de care Romania sufera”, pe fondul situatiei internationale actuale, “poate pune in pericol tara”.

“Fac un apel la Guvernul Romaniei, ca si la Parlament, ca impreuna sa identifice cele mai bune cai de inzestrare a Armatei romane si cresterea capacitatii ei operationale”, a precizat Traian Basescu.