Basescu vrea sa obtina cetatenia Republicii Moldova

Presedintele Romaniei, TRAIAN BASESCU, vrea sa obtina cetatenia Republicii Moldova. Declaratia a fost facuta, miercuri, in cadrul editiei speciale ale emisiunii „Alb&Negru” difuzata de Unimedia. 

„Raman cu dorinta sa obtin cetatenia Republicii Moldova. Eu mi-as dori asta si acum, dar poate genera dispute. Dupa ce termin mandatul, voi incepe procedurile de a obtine cetatenia Republicii Moldova. E o dorinta de suflet. As fi mult mai linistit. Fiind vorba de Traian Basescu, s-ar putea sa fie mai usor, s-ar putea sa fie mai greu”, a declarat BASESCU la Unimedia. 

Potrivit lui TRAIAN BASESCU, obtinerea cetateniei depinde de rezultatul alegerilor parlamentare din Moldova. 

Uite cu cine va vota Basescu la alegerile europarlamentare

Presedintele Romaniei a fost intrebat si despre prezenta pe listele PMP a basarabeanului ALEXANDRU LESKO, fost membru al grupului Ilascu, dar si despre motivele care l-au determinat pe Tomac sa solicite mai multe sectii de votare pe teritoriul Republicii Moldova.

“L-am decorat (n.red. pe Lesko), a facut parte din grupul Ilascu. L-am decorat din respect pentru Republica Moldova. Domnul Lesko este un simbol pentru PMP. Vreau sa fie un partid care sa-i reprezinte si pe cetatenii Republicii Moldova, indiferent de cum se autointituleaza ei, moldoveni sau romani.

Citeste si: Traian Basescu reitereaza ideea unirii cu Republica Moldova 

Nu-mi dau seama daca guvernul va fi de acord. Sper sa fie de acord. Daca nu, sunt convins ca cetatenii romani din Republica Moldova se vor duce la vot macar pentru ca asta inseamna implicarea lor in Parlamentul UE.

Sa speram ca guvernul va intelege acest lucru, chiar daca e un guvern socialist. Sunt convins ca guvernul va tine cont de aceasta cerere din respect pentru cetatenii din Republica Moldova cu drept de vot”, a mai spus TRAIAN BASESCU.