Basescu: Ziua Unirii Principatelor, un eveniment istoric care isi pastreaza forta spirituala pentru noi toti

Romanii trebuie sa inteleaga importanta solidaritatii in interiorul marii familii care este Romania, a declarat presedintele Traian Basescu in mesajul transmis vineri cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane.

“Poporul roman a reusit, prin vointa celor profund dedicati, sa realizeze unitatea nationala si, de aceea, consider ca aceasta vocatie dovedita intr-un moment istoric trebuie sa ne faca sa intelegem importanta solidaritatii in interiorul marii noastre familii care este Romania. Daca vom cultiva aceste principii, vom putea sa transmitem generatiilor viitoare adevaratul sens al unitatii si forta Unirii care a calauzit poporul roman in 1859 si care ramane, peste ani, un testament atat de valoros”, afirma Basescu.

Potrivit presedintelui, Unirea ramane “actul politic fondator” al Romaniei, insa, dincolo de dimensiunea politica, spune el, “nu trebuie sa uitam de forta acesteia de a ne aduce impreuna’.

“Celebram astazi Ziua Unirii Principatelor Romane, un eveniment istoric care isi pastreaza forta spirituala pentru noi toti, cei care suntem in Romania sau in comunitatile din afara granitelor. Am amintit cu prilejul fiecarei sarbatori dedicata momentului Unirii faptele istorice extraordinare care au pregatit-o, dar si figurile politice fara de care nu ar fi fost cu putinta Unirea romanilor intr-un singur stat care sa le asigure identitatea si viitorul national.

Cred ca aceasta zi este cel mai bun prilej sa reflectam impreuna la semnificatiile Unirii, la sensul profund al acestui mare ideal devenit realitate care a marcat nasterea Romaniei moderne”, mai spune presedintele Basescu.

Foto: RTV