Bataie de joc! Bulevardul Uranus nu va fi gata anul acesta: Vezi cati bani s-au cheltuit pentru cei 3 kilometri construiti

Lucrarile la Bulevardul Uranus nu vor fi finalizate nici anul acesta. Constructia la artera care urmeaza sa traverseze orasul din centru pana in sud a incept in urma cu trei ani.

Termenele de predare au fost depasite de mai multe ori, atat din cauza nepriceperii autoritatilor, cat si din cauza piedicilor puse de ONG-uri. Astfel, intarzierile la artera Buzesti-Berzei-Uranus au fost mai mari de un an si jumatate. La inceput, proprietarii nu au fost de acord cu exproprierea, iar apoi municipalitatea a avut de furca, luni la rand, cu mutarea monumentelor aflate pe traseul bulevardului.

Ultimul termen anuntat de Primaria Capitalei a fost sfarsitul lunii octombrie, insa lucrarile nu vor fi finalizate pana atunci. Intre timp, municipalitatea a alocat un milion de euro pentru realizarea unui proiect privind refacerea zonei de langa Piata Matache.

Astfel, autoritatile vor sa construiasca o parcare subterana, in timp ce Hala Matache va fi reconstruita dupa planurile initiale, la 40 de metri distanta fata de amplasamentul pe care s-a aflat pana acum cateva luni. Pana in prezent, pentru Bulevardul Uranus s-au cheltuit 55 de milioane de euro, din care au fost construiti numai trei kilometri din cel 12, cati urmeaza sa aiba artera.