BATALIA pentru MOSUL a inceput in forta! Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a scapat ca prin minune

Liderul STATULUI ISLAMIC, Abu Bakr al-Baghdadi, a reusit in ultimul moment sa scape de un raid aerian lansat de fortele care lupta pentru eliberarea MOSULULUI de organizatia terorista, au declarat surse din serviciile locale de securitate.

“Al-Baghdadi a scapat in ultimul moment de un raid aerian vizand o reuniune a comandantilor la MOSUL“, au spus sursele citate, fara a preciza daca raidul a fost desfasurat de fortele irakiene sau de coalitia internationala condusa de SUA, arata Sputnik News, citata de News.ro.

Miscarile lui al-Baghdadi sunt cunoscute numai de apropiatii sai. Acesta se muta constant intre Irak si Siria, pentru a evita raidurile aeriene. Operatiunea militara de eliberare a orasului irakian Mosul de sub controlul gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC, planuita de mai multe luni, a inceput, a anuntat in noaptea de duminica spre luni premierul irakian Haider al-Abadi.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC PIERDE TEREN! ISIS A FOST DEPOSEDAT DE UN ORAS IMPORTANT

Circa 30.000 de militari irakieni si kurzi lupta in prezent cu 3.000-4.500 de militanti ai STATULUI ISLAMIC. Orasul MOSUL este ultimul fief al STATULUI ISLAMIC din Irak. La inceputul verii, gruparea detinea controlul asupra unor zone in care se aflau 2,8 milioane de oameni si in care aplica o interpretare stricta a shariei. Ulterior, miscarea STATUL ISLAMIC a pierdut o mare parte a acestor teritorii. In urma cu circa o saptamana, se estima ca gruparea STATUL ISLAMIC a pierdut peste un sfert din teritoriul pe care il controla, in urma cu un an, in Siria si Irak.

Sursa foto: BBC