BATALIA pentru PALATUL VICTORIA: PONTA negociaza la greu iar GRINDEANU face bai de multime

Secretarul general al guvernului, Victor Ponta, a ajuns, sambata, in jurul orei 11:45 la Palatul Victoria, unde potrivit declaratiilor sale din cursul serii de vineri, urmeaza sa aiba discutii cu mai multi parlamentari si lideri politici, informeaza News.ro. Inca de dimineata, la Palatul Victoria au venit mai multi consileri ai premierului precum si cei din cabinetul SGG. Romania Tv anunta ca si premierul Sorin Grindeanu, aflat la aceasta ora la Timisoara, pentru o intalnire cu social-democratii din judet, ar urma sa revina de urgenta la Bucuresti.

UPDATE 3: Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, l-a chemat, sambata, la Palatul Victoria, pe fostul detinator al acestei functii, Mihai Busuioc, pentru a-i cere acte si documente care au fost lasate in institutie au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Victor Ponta l-a chemat la Palatul Victoria pe fostul secretar general, Mihai Busuioc, pentru a-i cere documente, urmand sa faca predarea-primirea de mandat, potrivit surselor News.ro. Busuioc ar fi intrat in sediul Guvernului printr-o intrare din spate, potrivit surselor citate. Cei doi discuta la ora transmiterii acestei stiri.

UPDATE 2: Premierul Sorin Grindeanu a declarat sambata, dupa o intalnire cu membrii PSD Timis, ca “Poate sa ma dea de cate ori vrea afara Liviu Dragnea. Ati vazut ca organizatia pe care o conduc, cu performante, considera in continuare ca ii reprezint cel mai bine”. Intrebat de jurnalisti daca are si sustinerea altor filiale PSD din tara, in afara de Timis si Caras, premierul a raspuns: “Sigur ca am.”

El i-a transmis lui Liviu Dragnea “Sa fie barbat politic si sa nu fuga”. Sorin Grindeanu mai spune ca “Am cerut un Congres pentru a stabili linia pe care trebuie sa mearga partidul si pentru a se discuta toate problemele care au aparut de un an – un an si ceva, de cand partidul se conduce din doua in doua luni prin Comitete Executive. Am o istorie de 20 de ani in acest partid dar eu n-am intalnit ca de doi ani incoace, sa nu se mai organizeze un Birou Politic National. Vorbesc de lucruri de fond, de baza, care nu pot fi ascunse si care trebuie discutate.” “Aveam nevoie de energia pe care colegii mei mi-au transmis-o, sigur ca plec mult mai incarcat la Bucuresti”, a mai adaugat Sorin Grindeanu.

UPDATE 1: Sorin Grindeanu a fost intampinat, sambata dupa-amiaza, la Timisoara, de cateva  sute de simpatizanti. “Eu cred ca nu poate sa ma dea Liviu Dragnea afara din acest partid. Nu a castigat Liviu Dragnea alegerile, ci am castigat noi, sutele de mii de membri. Nu a castigat o singura persoana, Liviu Dragnea, care vrea sa confiste acest partid si aceasta tara. Trebuie sa se organizeze congres.

Teama de oameni il face pe Liviu Dragnea sa ramana intr-un cerc restans. De ce sa nu hotaram noi, mii de oameni, soarta PSD?”, le-a spus Sorin Grindeanu simpatizantilor care l-au asteptat in fata sediului PSD Timis. Multimea a scandat “Grindeanu PSD!”, “Grindeanu prim-ministru!” si “Jos Dragnea!”

“Noi trebuie sa fim de partea buna a istoriei, sa nu ne fie rusine de ceea ce facem. Sunt mandru si emotionat ca sunteti atatia alaturi de mine astazi”, le-a mai spus premierul simpatizantilor sai.

STIRE INITIALA

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu participa, sambata, la Timisoara, la o sedinta cu social- democratii din judet, carora le va solicita sprijinul in demersul sau de a-l indeparta pe Liviu Dragnea de la conducerea partidului. In Timis, PSD are patru deputati si doi senatori care si-au exprimat sustinerea pentru Grindeanu, declarand ca vor vota impotriva motiunii de cenzura initiata de PSD.

Sursa foto: realitatea