Bayern Munchen a rămas fără antrenor! Declarații și lista scurtă a favoriților pentru banca tehnică a bavarezilor

Clubul Bayern Munchen a anunţat, duminică seară, pe contul oficial de Twitter, despărţirea de tehnicianul Niko Kovac. Această decizie vine la o zi după ce Bayern Munchen a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 5-1, de Eintracht Frankfurt, în etapa a zecea a campionatului Germaniei.

Niko Kovac era antrenorul echipei din Munchen din vara anului trecut. Campioana en-titre a Germaniei a emis un comunicat prin care a anunțat oficial că scaunul de antrenor al echipei a rămas vacant: „Performanța echipei noastre din ultimele săptămâni ne-a arătat că este nevoie de schimbări. Am avut o discuție serioasă cu Niko și rezultatul consensual a fost că el nu mai estre antrenorul lui FC Bayern Munchen. Cu toții regretăm acest lucru. Îi mulțumim lui Niko Kovac, în numele lui Bayern, pentru munca depusă”, a punctat Karl-Heinz Rummenigge, președintele clubului. 

„Cred că decizia e corectă pentru club în acest moment. Rezultatele, precum și felul în care am jucat în ultimul meci, m-au determinat să iau această decizie”, a declarat Kovac. Niko Kovac era antrenor la Bayern din 2018, timp în care a cucerit titlul, Cupa și Supercupa Germaniei.

Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Kovac se află nume importante precum Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, însă nici varianta Jose Mourinho nu e complet exclusă. Până la numirea unui nou antrenor, interimatul va fi asigurat de asistentul Hans Flick. Pentru bavarezi, urmează meciurile cu Olympiakos Pireu (Liga Campionilor) și derby-ul cu Borussia Dortmund din campionat, scrie presa germană de profil.  

Sursa foto: twitter