Bayern Munchen trebuie să-i plătească o sumă exorbitantă lui Julian Nagelsmann

Bayern Munchen este bună de plată după ce l-a dat afară, în miez de noapte, pe antrenorul Julian Nagelsmann. Conform jurnaliștilor de la cotidianul Bild, clubul bavarez va trebui să plătească tehnicianului în vârstă de 35 de ani și membrilor staff-ului său tehnic aproximativ de 30 de milioane de euro dacă părțile nu ajung la un acord asupra unei despăgubiri.

Sursa citată mai scrie că dacă diriguitorii lui Bayern ar fi avut răbdare până în vară atunci ar fi intrat în vigoare o clauză de reziliere ceva mai rezonabilă comparativ cu despăgubirile. Astfel, fie cele două părți se înțeleg asupra unei sume de bani sau Bayern va trebui să-i plătească în continuare salariul lui Nagelsmann, 8 până la 9 milioane de euro pe an, până ce acesta își va găsi echipă.

Bild scrie că este vorba de 27 de milioane de euro, dacă „șomajul” s-ar prelungi până-n 2026. La această sumă se adaugă și salariile staff-ului său, format din secunzii Dino Toppmoller, Xaver Zembrod și videoanalistul Benjamin Glueck, adică încă 3 milioane de euro.

Thomas Tuchel, înlocuitorul lui Nagelsmann, va semna cu Bayern Munchen un contract valabil până în anul 2025, iar luni va intra în pâine. Tehnicianul în vârstă de 49 de ani va debuta pe bancă pe 1 aprilie, contra fostei sale echipe, Borussia Dortmund.

Sursa foto: Bild