Bayern Munchen über alles!

Bayern Munchen a castigat aseara si Cupa Germaniei, bavarezii devenind prima echipa germana care a reusit tripla istorica intr-un sezon, Campionatul si Cupa pe plan intern si Liga Campionilor.

Bayern Munchen s-a impus cu scorul de 3-2 in fata fostei adversare a Stelei din grupele Europa League, VfB Stuttgart, incheind astfel un sezon exceptional. Romania a fost reprezentata in aceasta finala de Alexandru Maxim, internationalul roman fiind titular in tabara svabilor, pentru care a evoluat foarte bine timp de o ora pana in momentul in care a fost inlocuit de antrenorul Bruno Labbadia cu Okazaki.

Bayern Munchen a devenit prima formatie germana care a reusit sa-si treaca in palmares tripla istorica, elevii lui Jupp Heynckes cucerind, in acelasi sezon, campionatul si cupa Germaniei, dar si Liga Campionilor si intrand astfel intr-un club select din care mai fac parte doar sase echipe, Manchester United, FC Barcelona, Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow, PSV Eindhoven si Inter Milano.

Bayern Munchen – VfB Stuttgart 3-2 (1-0)
(Muller 37 penalty, Gomez 48, 61 – Harnik 71, 80)

BAYERN: Neuer – Lahm, Van Buyten, Boateng, Alaba – Martinez, Schweinsteiger – Robben (83 Timosciuk), Müller, Ribéry (90+1 Shaqiri) – Gomez (62 Mandzukic). Antr. Jupp Heynckes

STUTTGART: Ulreich – Rüdiger, Niedermeier, Tasci, Molinaro (67 Sakai) – Gentner, Boka – Harnik, ALEXANDRU MAXIM (62 Okazaki), Traoré (75 Cacau) – Ibisevic. Antr. Bruno Labbadia

Arbitru: Manuel Graefe

Sursa foto: de.eurosport.yahoo.com