Presedintele KLAUS IOHANNIS a acordat DRAPELUL DE LUPTA bazei militare de la DEVESELU

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, MENTINERE, INCREDERE, ICCJ, DNA, ACUZATII, GRESEALA, PERSOANE, CONDUCEREA SISTEMULUI JUDICIAR, SPETA, CALIN POPESCU TARICEANU, JUSTITIE, SCRISOARE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat, joi, un decret pentru acordarea Drapelului de lupta Bazei Militare 99 Deveselu, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

​KLAUS IOHANNIS a discutat, in cadrul primei intalniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, in luna ianuarie, despre BAZA DE LA DEVESELU. Seful statului a declarat cu acest prilej ca l-a informat pe secretarul general al NATO despre progresul facut de Romania in dezvoltarea BAZEI DE LA DEVESELU, care va deveni operationala pana la sfarsitul acestui an. In plus, presedintele KLAUS IOHANNIS a tinut sa sublinieze ”natura defensiva a acestei baze, care reprezinta o contributie importanta a Romaniei la parteneriatul cu SUA, pentru a intari capabilitatile NATO”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS l-a reconfirmat pe BOGDAN CHIRITOIU ca presedinte al Consiliului Concurentei

Acordul bilateral privind amplasarea de elemente ale scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei a fost semnat in 2011, la nivelul ministrilor de externe, cand presedintele TRAIAN BASESCU a facut o vizita la Washington. Cu acest prilej, TRAIAN BASESCU si BARACK OBAMA au adoptat si declaratia de parteneriat strategic pentru secolul XXI. In cazul ambelor documente, echipele de negociere ale Romaniei au fost conduse de secretarul de stat de atunci, BOGDAN AURESCU.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu NATALIA GHERMAN, viceprim-ministru al Republicii Moldova

Textul acordului privind scutul antiracheta este facut public pe 23 septembrie, documentul mentionand caracterul exclusiv defensiv al sistemului.