BAZINUL OLIMPIC DINAMO a fost INAUGURAT luni

Complexul olimpic de natatie “Anatolie Grintescu” din incinta bazei sportive DINAMO a fost INAUGURAT LUNI si are doua bazine, dintre care unul competitional, si o capacitate de 800 de locuri pentru spectatori.

Cele doua bazine se afla in aceeasi incinta si sunt acoperite. Bazinul de concurs are 50 pe 25 de metri, iar cel de incalzire 25 pe 10 metri. Adancimea apei este de 2,10 metri.

Complexul detine vestiare, bucatarie, sauna, serviciu de control antidoping, sala de forta, club de refacere, sala de conferinte. Sistemul de furnizare, filtrare si evacuare a apei este computerizat.

La inaugurarea bazinului au participat vicepremierul GABRIEL OPREA, ministru al afacerilor Interne, ministrul tineretului si sportului, GABRIELA SZABO, primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, primarul sectorului 2, NECULAI ONTANU, si presedintele Clubului Dinamo, ELISABETA LIPA.

“Asistam la un eveniment care va ramane cu siguranta in istoria natatiei, pentru ca din acest moment Romania va putea sta la aceeasi masa cu marile state ale lumii cand vine vorba de intreceri sportive de mare anvergura”, a declarat vicepremierul GABRIEL OPREA, citat de Agerpres.

Citeste si: JO de Tineret de la Nanjing. ROBERT GLINTA s-a calificat in finala probei de 100 m spate

Clubul Dinamo nu a fost ales intamplator pentru a avea un astfel de bazin, a explicat ministrul afacerilor interne.

“Am aprobat cu toata convingerea acest proiect pentru ca avem datoria morala de a cinsti munca sportivilor si a le onora visele (…). Din 1949 si pana in prezent, sectia de polo a Clubului Dinamo a obtinut 39 de titluri nationale, ceea ce reprezinta un record pentru Romania. Sportivii de la Dinamo au mai castigat o finala a Cupei Europei, trei finale ale Cupei Cupelor (…)”, a aratat Oprea, subliniind ca aceste rezultate “au in spate multe ore de antrenamente, sacrificii imense, talent”.

Complexul olimpic Dinamo va asigura pentru sportivi o baza mai mare de selectie, considera Oprea.

“Promovarea valorilor ar trebui sa reprezinte un sport national (…) Dintre sportivii de performanta care au dus numele tarii noastre pe primele locuri amintim pe Anca Patrascoiu, care la 16 ani a obtinut prima medalie, si Carmen Bunaciu. De aceea, intreaga sectie de natatie a Clubului Dinamo merita aprecierile noastre. Clubul Dinamo a dat nume mari sportului romanesc”, a adaugat GABRIEL OPREA.

Citeste si: Complexul sportiv Dinamo din Bucuresti va avea un bazin olimpic

Ministrul de interne a oferit cu aceasta ocazie plachete omagiale sportivelor Anca Patrascoiu si Carmen Bunaciu.

La inaugurarea bazinului olimpic, ministrul Tineretului si Sportului, GABRIELA SZABO, a aratat ca sportul trebuie sa fie o prioritate nationala, amintind ca primele trei obiective ale sale sunt sportul de masa, sportul de performanta si infrastructura sportiva.

“Daca cerem performanta, trebuie sa si oferim sportivilor nu doar pregatire, dar si conditii. Ministerul, cluburile, federatiile trebuie sa lucreze in echipa. (…) E un inceput promitator pentru a situa Romania pe cea mai inalta treapta a prestigiului. Impreuna suntem campioni”, a spus Szabo.

Primarul general SORIN OPRESCU a declarat ca asteapta in continuare “cu interes” o noua intalnire pentru inaugurarea altor mari proiecte de infrastructura sportiva.

“Sunt emotionat ca sunt aici, pentru ca si eu, in urma cu multi, aici m-am desavarsit in tinerete ca o fire sportiva (…). Uite ca se poate termina ceea ce am inceput”, a spus Sorin Oprescu.

Presedinta Clubului Dinamo, ELISABETA LIPA, a apreciat constructia bazinului olimpic, subliniind ca de aceasta data “competitia” pe care a jucat-o a fost “cu noi insine”.

“Marturisesc ca am toate motivele sa ma declar un presedinte de club multumit. Acest bazin are povestea lui, constructia a inceput in 2008 si a fost finalizat in 2014. Acest moment este mai mult decat un eveniment de inaugurare, este un sprijin pe care mi l-au aratat institutiile din Romania. Am convingerea ca acest spatiu reprezinta un mare avantaj pentru sportivii de performanta, fiind conceput sa raspunda cerintelor de nivel international”, a declarat ELISABETA LIPA.

Sursa foto: facebook.com