Bebelus de opt luni, lasat sa moara de foame

Un bebelus de opt luni din comuna Odobesti, judetul Dambovita, s-a stins de foame si a ajuns prea tarziu in bratele medicilor pentru a mai putea fi salvat, potrivit targovistenews.ro.

Mama sustine ca baietelul se simtea rau de cateva zile, dar nu l-a dus la dispensar deoarece nu era inregistrat la niciun medic de familie. Raportul legistilor arata ca micutul, care cantarea doar 3,5 kilograme, suferea de malnutritie severa.

Cazul a ajuns si in atentia asistentilor sociali. Parintii risca sa fie acuzati de neglijenta. In cazul in care vor fi gasiti vinovati,ei risca sa fie decazuti din drepturile parintesti.

Trei zile la rand, copilul s-a simtit rau si a vomitat, spun parintii, dar nu l-au dus la medic. Bunica lui a fost cea care a sunat intr-un final la ambulanta. “Era un pic molesit, eu am sunat la salvare, a venit salvarea. Nenorocire, fara cuvinte, nu stiu ce sa mai zic” a povestit bunica bebelusului.

Citeste si: Socant : Au stat cu bebelusul mort in casa doua zile

Echipajul care a preluat cazul a observat imediat ca bebelusul a fost neglijat. “La fata locului am fost surprinsi, impresionati de starea copilului care prezenta la 8 luni numai 3 kilograme 500, malnutritie severa, insuficienta respiratorie” a explicat asistenta de la ambulanta.

Mama baieteluilui, care mai are inca trei copii de 3, 5 si 9 ani, sustine ca a avut grija de cel mic. “Vomita si diaree. Nu l-am dus ca n-aveam medic de familie.Manca lapte praf si ceai. De cate ori vrea el, 4, 5, 7, 8… de cate ori voia sa manance”, sustine mama copilului.

Sursa foto: targovistenews.ro