BEC a anuntat termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru europarlamentare

S-a stabilit data limita pentru inscrierea pentru alegerile europarlamentare! Partidele politice, aliantele politice si cele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale legal constituite si candidatii independenti mai pot sa-si depuna si sa-si inregistreze candidaturile la BEC pana pe 26 martie, ora 24,00.

In termen de 24 de ore de la inregistrare, cel mai tarziu pe 27 martie, listele de candidati si candidaturile independente sunt aduse la cunostinta publica prin afisare la sediul BEC si la birourile electorale.

Pana la implinirea a 45 zile inainte de data alegerilor, cel mai tarziu 10 aprilie, se pot formula contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Solutionarea se va face de Tribunalul Bucuresti, in termen de 2 zile. Decizia poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, iar cel mai tarziu la 15 aprilie CAB se pronunta prin decizie definitiva.

Citeste si: Antonescu: PNL a finalizat lista pentru alegerile europarlamentare

Cel mai tarziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE raman definitive.

Alianta electorala PSD-UNPR-PC va depune, sambata, la sediul Biroului Electoral Central, dosarele de candidatura pentru  europarlamentare. PDL va veni cu listele la BEC duminica, iar PNL si UDMR se vor prezenta luni pentru a-si inregistra candidaturile.