BEC a decis! Primul oraș în care se repetă alegerile locale

Biroul Electoral Central (BEC) a decis care va fi primul oraș din România în care alegerile locale vor fi reluate. BEC a admis contestaţia PNL, iar un nou scrutin pentru fotoliul de primar din Moldova Nouă (Caraș Severin) va fi organizat în octombrie, fără ca Adrian Torma, candidatul alianţei PSD-Pro România, să mai aibă dreptul să participe.

PNL Caraş-Severin a făcut la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a procesului electoral din 27 septembrie pe motive de fraudare a votului, dar şi pentru alte nereguli. În cererea respectivă, PNL Caraş-Severin cere BEC să anuleze procesul constatator pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, „deoarece există motive serioase de fraudare a procesului electoral şi efectuarea de cercetări privind fraudarea alegerilor“.

Liberalii îşi motivează cererea, printre altele, cu faptul că: „tabletele nu s-au închis pe cheie, s-a plecat din secţiile de votare cu ele deschise. Altă situaţie este aceea că în momentul în care în BEC Nr. 6 Moldova Nouă s-au verificat procesele verbale, tabletele si buletinele de vot, doamna preşedinte observând ca nu se închid tabletele pe cheie le-a permis operatorilor să redeschidă tableta şi să facă rectificări. În momentul în care s-au controlat buletinele anulate (cele ştampilate cu ştampila de control şi nefolosite) în sediul BEC Nr. 6 Moldova Nouă, doamna preşedinte a luat din teancul celor nule şi le-a distribuit secţiilor ca să se închidă cheia pe tabletă. Doamna preşedinte BEC Nr. 6 Moldova Nouă a plecat la Biroul Electoral Județean Caras-Severin cu şoferul şi secretara primarului şi cu maşina primăriei, fără a fi însoţiţi de paza autorizată”, scrie Caraşonline.

Sursa foto: adevarul