BEC a emis 17 decizii pe SPETA USL in favoarea PNL

Biroul Electoral Central a emis 17 decizii in cazul folosirii denumirii USL pe afisele de campanie ale aliantei PSD-UNPR-PC, toate fiind in favoarea liberalilor, deputatul PNL Alina Gorghiu avertizand autoritatile locale “sa nu se joace cu legea si deciziile BEC” si sa indeparteze materialele PSD.

“Astazi la momentul la care vorbim sunt 16 judete plus un sector al Bucurestiului pentru care decizia BEC este obligatorie in sensul in care primarii si celelalte autoritati locale, in speta politia, ADP, sunt obligate sa indeparteze toate materialele legate furtul denumirii Uniunii Social Liberale, folosirea acronimului pe toate materialele de campanie. Ii somez public pe toti care reprezinta autoritatea statului la nivel local sa nu se joace cu legea si deciziile BEC, care sunt obligatorii inclusiv pentru distinsii reprezentanti ai PSD”, a declarat Gorghiu citata de Mediafax.

Citeste si: Razboi PNL-PSD. Jandarmeria si Politia, implicate in SCANDALUL folosirii marcii USL

Deputatul PNL a precizat ca in situatia in care primarii nu vor respecta legea si deciziile emise de BEC liberalii vor face sesizari impotriva acestora.

BEC a solutionat pana la acest moment 17 contestatii in cazul folosirii denumirii USL pe afisele electorale ale PSD-UNPR-PC, prin decizii in favoarea reclamatiilor formulate de PNL. Astfel, BEC a analizat contestatii atat din partea PNL, cat si din partea PSD, asupra deciziilor luate la nivelul birourilor electorale judetene, la nivelul carora au fost luate hotarari divergente.

Citeste si: PNL acuza: Partidul Social Democrat foloseste ILEGAL si ABUZIV sigla USL

BEC a respins contestatiile PSD la deciziile birourilor electorale judetene, favorabile PNL, din Sectorul 5 din Bucuresti, Iasi, Mehedinti, Neamt, Arges, Timis. De asemenea, BEC a invalidat deciziile birourilor electorale judetene care respinsesera contestatiilor formulate de liberali in Vaslui, Olt, Arad, Botosani, Ilfov, Valcea, Brasov, Alba, Caras-Severin, Hunedoara, Dambovita.

Toate deciziile BEC constata faptul ca folosirea de catre alianta PSD-UNPR-PC a acronimului “USL” pe materialele de propaganda electorala incalca legislatia electorala privitoare la o campanie corecta, solicitand primarilor din judetele in cauza sa indeparteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.

Sursa foto: gandul.info