BEC a primit cateva sute de sesizari din partea romanilor din Diaspora care reclama nereguli la VOT

Biroul Electoral Central (BEC) a primit peste 200 de sesizari prin care romani din strainatate cer marirea numarului de sectii de votare din diaspora la turul 2 al prezidentialelor si reclama atat lipsa de sectii in anumite localitati cat si nereguli in procesul de votare.

O alegatoare reclama inexistenta sectiilor de votare in Nova Scotia (Canada), o alta se declara nemultumita de faptul ca nu exista nicio sectie de votare la Consulatul Romaniei din Liverpool (Marea Britanie). Alte sesizari se refera la absenta unor sectii de votare din “Piazza Diaz, nr. 38, Formihosa, Mantova”, in Statul Connecticut, zona Hartford (SUA). Un petent cere infiintarea unei sectii de votare in Nantes (Franta), iar altul in Spalding (Franta).

CITESTE SI: ROMANII din Diaspora cer mai multe sectii si buletine de vot: “VREM sa VOTAM!” 

Un alegator cere deschiderea unor sectii de votare suplimentare in Dublin (Irlanda), iar un altul in Bremen (Germania). Un cetatean domiciliat in diaspora solicita suplimentarea materialelor necesare votarii in Glen Cove (SUA) pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate au mai reclamat la BEC modul in care s-a desfasurat procesul de votare la Consulatul Romaniei la New York, la sectia de votare din Stuttgart (Germania) si la sectie din Viena (Austria).

Altii si-au declarat nemultumirea privind organizarea votarii in Londra (Marea Britanie) si in Torino (Italia). O alegatoare din strainatate si-a exprimat nemultumirea referitor la organizarea procesului votarii in Munchen (Germania) si a solicitat remedierea situatiei la turul al doilea. Un alt cetatean a sesizat BEC ca sectia de votare din Birmingam (Marea Britanie) a functionat cu trei din cei sase membri desemnati sa faca parte din biroul electoral al sectiei de votare, iar altul ca numarul stampilelor si al cabinelor de vot a fost insuficient pentru exercitarea dreptului de vot de catre romanii aflati in strainatate.

CITESTE SI: PRESA INTERNATIONALA despre INCIDENTELE de la SECTIILE de VOTARE din DIASPORA 

Alegatorii din strainatate au mai solicitat BEC ca declaratiile pe propria raspundere sa poata fi descarcate de pe internet si tiparite de acestia, ori ca respectivele documente sa poata fi completate olograf.

Unii dintre romanii din strainatate au transmis BEC ca sunt nemultumiti de faptul ca votarea la sectiile de peste hotare nu a fost prelungita dupa ora 21.00 si au cerut reorganizarea votarii pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru fluidizarea votului.

Sursa foto: facebook