BEC a respins contestatiile PSD privind folosirea acronimului USL

Biroul Electoral Central (BEC) a RESPINS in sedinta de miercuri CONTENSTATIILE formulate de Alianta PSD-UNPR-PC impotriva unor decizii adoptate de Birourile Electorale Judetene Gorj, Calarasi, Bistrita-Nasaud, Maramures si Galati prin care admiteau contestatiile formulate de PNL si dispuneau inlaturarea afiselor folosite de Alianta care contineau denumirea Uniunea Social Liberala sub forma acronimului ‘USL’, informeaza Agerpres. 

Potrivit unor decizii publicate pe site-ul BEC, CRITICILE formulate sunt NEINTEMEIATE, intrucat dispozitiile legale (art 7. alin (1) din Legea 33/2007) trebuie respectate nu numai in etapa inregistrarii candidaturii si a semnului electoral al aliantei electorale PSD-UNPR-PC, ci si ulterior, pe parcursul desfasurarii procesului electoral, indeosebi in CAMPANIA ELECTORALA.

Citeste si: PNL le aplica lovitura DECISIVA celor de la PSD

“Important de retinut este si faptul ca plangerea petentului a vizat strict actiunile concrete, dovedite in cauza si necontestate, ale aliantei electorale PSD-UNPR-PC de utilizare a semnului electoral si a denumirii aliantei USL, ambele sub acronimul USL, fara acordul PNL, nicidecum chestiunile referitoare la denumirea sub care s-a inregistrat si participa in alegeri alianta electorala PSD-UNPR-PC”, se arata in documentele BEC.

Citeste si: BEC a emis 17 decizii pe SPETA USL in favoarea PNL

Sursa citata  noteaza ca BEC a mai precizat ca o alianta politica ce a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire poate pastra aceasta denumire numai daca nu si-a schimbat componenta initiala sau daca partidele politice care au parasit alianta sunt de acord ca denumirea respectiva sa fie pastrata de alianta respectiva in noua sa forma. Totodata, DENUMIREA respectiva NU poate fi utilizata de o alta alianta politica sau alianta electorala.

Sursa citata: ziarulunirea.ro