BEC: Cum pota vota cetatenii care nu se afla in localitatea de domiciliu

ALEGERI 25 MAI 2014: Biroul Electoral Central (BEC) precizeaza, intr-un comunicat transmis Mondo News, ca cetatenii care in ziua alegerilor se afla in alta localitate (comuna, oras, municipiu) decat cea de domiciliu isi vor exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, urmand a fi inscrisi in lista electorala suplimentara.

Totodata, cetatenii care in ziua alegerilor se afla in localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu isi vor exercita dreptul de vot la sectia la care sunt inscrisi in listele electorale permanente.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre alegerile europarlamentare din 25 mai

ALEGERI 25 MAI 2014: BEC mai precizeaza ca in conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru PE, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a alegatorilor netransportabili din motive de boala sau invaliditate, ca o echipa formata din cel putin 2 membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii (stampila cu mentiunea VOTAT si buletine de vot) la locul unde se afla alegatorul pentru a se efectua votarea. Cererea scrisa trebuie insotita de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care sa rezulte ca persoanele respective sunt netransportabile. Cererea se inainteaza biroului electoral al sectiei de votare cel mai tarziu in ziua de sambata, 24 mai in intervalul orar 18,00—20,00.

Cine sunt candidatii care lupta pentru un mandat de europarlamentar

ALEGERI 25 MAI 2014: Alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, care in ziua de referinta se afla in localitatea de domiciliu vor inainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la sectia de votare unde sunt inscrisi in copia de pe lista electorala permanenta.

Alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, care in ziua de referinta nu se afla in localitatea de domiciliu vor inainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la sectia de votare unde este arondat imobilul in care se afla. Alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, care in ziua de referinta sunt internati in spitale sau azile/camine de batrani vor inainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la cea mai apropiata sectie de votare de sediul spitalului sau azilului/caminului de batrani, se arata in Legea 33/2007.

ALEGERI 25 MAI 2014: Lista sectiilor de votare poate fi consultata pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente — www.roaep.ro si la sediul primariei.

Foto: timpolis.ro