Becali ramane in regim deschis

Gigi Becali a castigat lupta cu Penitenciarul Jilava si va continua sa isi execute pedeapsa in regim deschis, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a respins, luni, contestatia inchisorii. Decizia instantei este definitiva.

La sfarsitul anului trecut, pe 5 decembrie 2013, judecatorul delegat de la Jilava a decis modificarea regimului de executare a pedepsei lui Becali, din semideschis in deschis. Penitenciarul Jilava a contestat decizia judecatorului, iar demersul a fost respins astazi, 24 februarie, de Judecatoria Sectorului 4.

“In baza art. 26 alin. 8-10 din Legea nr. 275/2006 (in vigoare la momentul pronuntarii incheierii contestate) respinge ca nefondata contestatia formulata de petentul Penitenciarul Bucuresti Jilava impotriva incheierii judecatorului delegat la Penitenciarul Bucuresti Jilava nr. 1484/05.12.2013 in contradictoriu cu intimatul BECALI GEORGE. In baza art. 274 alin 1 C .pr.pen., obliga petentul la plata sumei de 200 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 24.02.2014”, se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Maine 7 dintre cei opt grei din fotbal si-ar putea afla sentinta

Legat de cererea de intrerupere a pedepsei pentru a se putea opera in strainatate la coloana, Tribunalul Constanta a decis sa o respinga in urma cu cateva zile. Latifundiarul a constestat decizia la Curtea de Apel Constanta.

 Avocata lui Becali, Maria Vasii, a declarat sambata, 22 februarie, pentru Mediafax, ca daca si judecatorii Curtii de Apel Constanta vor mentine solutia data de Tribunalul Constanta, de respingere a cererii de eliberare, aceasta decizie va fi atacata la CEDO.

In 20 mai 2013, finantatorul Stelei a fost condamnat la trei de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. El a primit, ulterior, un spor de pedeapsa de sase luni, dupa alte doua condamnari, una in dosarul “Valiza” si cealalta in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Sursa foto: mediafax.ro