Becali scapa de sporul de pedeapsa de 1 an

Gigi Becali scapa de sporul de pedeapsa de un an de inchisoare. Judecatorii au hotarat, marti, ca sporul sa fie de numai sase luni, dupa ce avocatii latifundiarului au mers pe o cerere de punere in libertate, facandu-se abstractie de la acest spor de sase luni.

Astfel, magistratii au respins recursul facut de finantatorul Stelei. Avocata Paula Iacob a catalogat decizia ca fiind partial corecta, insa a atras atentia ca cel mai potrivit era sa se faca un singur dosar, astfel incat sa nu fie trei condamnari.

“Solutia este sa spunem normala, s-a mers pe ideea ca e nefiresc sa se acorde un spor mai mare. Partial solutia mi se pare corecta. Putea foarte bine Parchetul sa faca un singur dosar si nu s-ar fi mers pe trei condamnari”, a declarat avocata Paula Iacob.

Ca urmare a deciziei de astazi, pedeapsa lui Gigi Becali ramane de 3 ani si 6 luni de inchisoare, insa zilele de munca si participarea la activitatile educative i-ar putea aduce eliberarea conditionata dupa doi ani si ceva. 

De asemenea, daca va primi in timp celelalte doua ,otivari, Becali ar putea cere o gratiere la Palatul Cotroceni. O alta varianta care l-ar putea salva din puscarie ar fi intrarea in vigoare a noului Cod Penal, potrivit caruia unele pedepse de pana la cinci ani sa fie anulate.

Becali s-a plans, astazi, de conditiile precare de transport de la Poarta Alba pana la Bucuresti. 

Foto: RTV