Becali se afla in continuare la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba

Gigi Becali si-a petrecut noaptea de joi spre vineri la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba, unde fusese transferat pentru investigatii medicale, iar la ora transmiterii acestei stiri el se afla in continuare in unitatea sanitara, transmite corespondentul Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, a declarat, vineri, ca Gigi Becali se afla in continuare la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba, unde a fost transferat joi dupa-amiaza.

De asemenea, reprezentanti ai Spitalului Penitenciarului Poarta Alba au confirmat ca, vineri dimineata, Gigi Becali se afla in unitatea medicala, unde este supus in continuare investigatiilor medicale, fara a preciza si care este starea de sanatate a acestuia sau cat va mai ramane acolo.

Gigi Becali a fost transferat, joi, la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba pentru a fi supus mai multor investigatii medicale.

Gigi Becali a facut in 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii, solicitarea urmand sa fie judecata de Tribunalul Constanta in 29 ianuarie, declara pentru Mediafax avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul care il reprezinta pe Becali preciza ca a depus si o solicitare ca instanta sa judece cererea de eliberare la o data mai apropiata, avand in vedere “urgenta” situatiei.

Bogdan Vlad afirma ca Gigi Becali are o afectiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, inainte de a fi incarcerat, si nu a mai putut continua tratamentul in inchisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul sau acuzand dureri acute si insuportabile.

Situatia este reflectata in dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Alba avand obligatia sa intocmeasca la randul sau un raport, mai preciza Vlad.

Joi, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, declara ca Gigi Becali nu a fost selectionat de comisia de la penitenciar sa faca parte din primul lot de detinuti care vor lucra la clubul de fotbal Viitorul Constanta, detinut de Gheorghe Hagi, un alt lot de detinuti care vor lucra la club urmand sa fie selectat saptamana viitoare.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, el fiind condamnat in 20 mai 2013 la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si mai primind ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana pe 29 octombrie, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus in timpul detentiei cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.