Becali, vizitat la Poarta Alba de Virgil Becali si de Ionut Lutu

Gigi Becali a fost vizitat la penitenciarul Poarta Alba, joi dimineata, de varul sau Virgil Becali si de fostul fotbalist Ionut Lutu. Cei doi au venit la penitenciar in jurul orei 08.00, dar la intrare nu au vrut sa discute cu jurnalistii.

Virgil Becali si Ionut Lutu au declarat, in fuga, ca au venit la penitenciar doar sa faca o programare pentru saptamana viitoare.

Vizita celor doi vine dupa ce Gigi Becali a aflat ca va putea lucra, in cadrul regimului deschis de detentie, la clubul Viitorul Constanta, detinut de Gheorghe Hagi, dupa ce miercuri a fost semnat un contract cu Penitenciarul Poarta Alba privind repartizarea la munca a mai multor detinuti, pentru “intretinere terenuri si cladiri sportive”.

Purtatorul de cuvant al Administatiei Nationala a Penitenciarelor, Monica Pana, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca Penitenciarul Poarta Alba a admis o cerere de furnizare de detinuti pentru munca facuta de clubul sportiv Viitorul Constanta si ca, miercuri, a fost incheiat un contract intre cele doua institutii.

Pana a precizat ca a fost incheiat un contract de prestari servicii, iar obiectul de activitate al detinutilor ce vor fi repartizati acestui club pentru munca, in cadrul regimului deschis de detentie, este acela de “intretinere terenuri si cladiri sportive, in interior si exterior”.

Purtatorul de cuvant al ANP a mai aratat ca cererea clubului nu a continut nominalizari de persoane, acest aspect fiind interzis de regulamentul penitenciarelor. Pana a precizat ca daca s-ar fi mentionat numele unor detinuti, cererea ar fi fost respinsa pe loc.

Monica Pana a adaugat ca cererea contine si o serie de criterii stabilite de clubul sportiv, dupa care sa fie selectionati detinutii ce urmeaza sa fie repartizati pentru munca. Comisia Penitenciarului Poarta Alba urmeaza sa analizeze aceste criterii si sa selecteze detinutii ce vor fi trimisi sa munceasca la clubul Viitorul Constanta.

Daniel Ionascu, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru Mediafax ca la acest moment nu este stabilit daca Gigi Becali este unul dintre detinutii care vor fi repartizati sa munceasca la clubul Viitorul Constanta, dar este foarte probabil ca acesta sa fie selectat de catre comisia penitenciarului, ca urmare a formatiei sale profesionale si a notorietatii in lumea sportului.

Gigi Becali a facut in 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii, solicitarea urmand sa fie judecata de Tribunalul Constanta in 29 ianuarie, a declarat pentru Mediafax avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul care il reprezinta pe Becali a precizat ca a depus si o solicitare ca instanta sa judece cererea de eliberare la o data mai apropiata, data fiind “urgenta” situatiei.

Bogdan Vlad a precizat ca Gigi Becali are o afectiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, inainte de a fi incarcerat, si nu a mai putut continua tratamentul in inchisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul sau acuzand dureri acute si insuportabile.

Situatia este reflectata in dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Alba avand obligatia sa intocmeasca la randul sau un raport, a mai precizat Vlad.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, el fiind condamnat in 20 mai 2013 la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si mai primind ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana pe 29 octombrie, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus in timpul detentiei cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinsa.