BEJ Braila a admis plangerea PNL si a dispus inlaturarea afiselor electorale cu insemnele USL

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Braila a admis, marti, plangerea formulata de PNL Braila privind interzicerea folosirii de catre PSD-UNPR-PC a afiselor cu insemnele Uniunii Social Liberale (USL).

PNL a contestat modul in care Alianta Electorala PSD-UNPR-PC desfasoara campania electorala in judetul Braila prin utilizarea de afise cu sigla USL in orasul Ianca si comuna Surdila Gaiseanca.

“in motivarea plangerii, PNL sustine ca prin utilizarea acronimului USL pe afisele electorale Alianta Electorala PSD-UNPR-PC eludeaza prevederile art. 7, alin (1) din Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European. In sustinerea plangerii, au fost depuse patru fotografii color din localitatile mai sus mentionate, din care se confirma cele mentionate”, se arata in expunerea de motive a BEJ Braila.

BEJ Sibiu a admis plangerea privind sloganurile de campanie ale PSD-UNPR-PC

Analizand contestatia formulata de liberali, BEJ a constatat ca aceasta este intemeiata, “deoarece o alianta politica care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, poate pastra aceasta denumire numai daca nu si-a schimbat componenta initiala sau daca partidele politice care au parasit alianta sunt de acord ca denumirea respectiva sa fie pastrata de alianta in noua sa forma”.

Mesajul electoral al PSD, interzis la Alba

“BEJ admite plangerea PNL si dispune inlaturarea afiselor electorale folosite de Alianta Electorala PSD-UNPR-PC care contin denumirea Uniunea Social Liberala, sub forma acronimului USL pe raza judetului Braila. Masura administrativa va fi adusa la indeplinire de catre primarii localitatilor judetului Braila”, potrivit deciziei semnate de presedintele BEJ Braila, judecator Mihaila Surdu.