BEJ Sibiu a admis plangerea PDL privind sloganurile de campanie ale PSD-UNPR-PC

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Sibiu a admis, luni, plangerea depusa de Organizatia Judeteana a PDL prin care s-a solicitat obligarea Aliantei PSD-UNPR-PC sa inlature toate materialele de campanie electorala cu sloganurile “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa”, conform unui comunicat de presa transmis la redactie de PDL.

Judecatorul Dumitru Somandra, membru BEJ Sibiu, a declarat, pentru agentia Agerpres, ca Alianta PSD-UNPR-PC poate sa isi pastreze neschimbate materialele electorale daca va contesta decizia de la Sibiu la Biroul Electoral Central (BEC). De asemenea, daca va pierde si contestatia la BEC, Alianta PSD-UNPR-PC s-ar putea sa nu mai trebuiasca sa isi schimbe materialele publicitare pentru ca se va termina campania electorala.

“Aceasta decizie e cu cale de atac. Pana devine definitiva, inceteaza campania si oricum se dezafiseaza”, a explicat judecatorul Somandra.

Citeste si: PSD, mandri ca suntem romani sau mandri ca suntem la putere? 

Deocamdata, BEJ Sibiu nu a facut publica motivarea deciziei prin care cere Aliantei PSD-UNPR-PC sa inlature toate materialele de campanie electorala care contin sloganurile “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa”.

Conform PDL, “aceste sloganuri inoculeaza ideea ca doar cetatenii care vor exprima votul pentru candidatii PSD se pot simti mandri ca sunt romani si ca doar in acest mod Romania va avea un cuvant de spus in Uniunea Europeana. Aceste mesaje utilizate de Alianta PSD-UNPR-PC induc sentimentul de apartenenta nationala a alegatorilor, incitand la discriminare. Acest fapt contravine art.30 al Constitutiei”.

Citeste si: Victor Ponta, cel mai parat sportiv al scolii

Vicepresedintele PDL si liderul organizatiei judetene, Raluca Turcan, a afirmat ca partidul sau “a tratat cu respect alegerile europarlamentare”.

‘Decizia Biroului Judetean Sibiu certifica faptul ca PSD si-a construit campania electorala pe minciuna, inselatorie si incalcarea legii. Mesajele promovate de PSD intineaza valorile si simbolurile nationale care sunt ale noastre, ale fiecarui roman, indiferent de optiunea politica. Partidul Democrat Liberal a tratat cu respect alegerile europarlamentare si nu a folosit acest prilej pentru a incepe campania electorala prezidentiala. Partidul Democrat Liberal va fi in continuare partenerul romanilor si al Romaniei deoarece pentru noi interesul national si nu cel al baronilor locali conteaza’, a declarat presedintele PDL Sibiu.