BEKE ISTVAN RAMANE IN AREST PREVENTIV

BEKE ISTVAN, cetateanul roman de etnie maghiara acuzat ca a planuit sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de 1 Decembrie de la TARGU SECUIESC, va ramane in AREST PREVENTIV inca 30 de zile.

Decizia data la Instanta Suprema este una definitiva, magistratii dand castig de cauza procurorilor care au cerut prelungirea ARESTULUI PREVENTIV in cazul extremistului, informeaza postul de televiziune Digi 24.

CITESTE SI: ZOLTAN SZOCS, LIDERUL GRUPARII EXTREMISTE “64 DE COMITATE”, A FOST ARESTAT. UPDATE

Procurorii sustin ca au probe intemeiate cum ca BEKE ISTVAN a planificat cu atentie fiecare detaliu in vederea punerii in aplicare a atentatului. In schimb, BEKE ISTVAN le-a spus magistratilor ca totul a fost o gluma si a vrut sa verifice daca autoritatile il monitorizeaza si ii asculta telefoanele.

Procurorii DIICOT l-au retinut, pe 1 decembrie, pe cetateanul roman de etnie maghiara BEKE ISTVAN ATTILA, in varsta de 40 de ani, pentru tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive. In seara aceleiasi zile, BEKE ISTVAN a fost arestat prin decizia Curtii de Apel Bucuresti.

CITESTE SI: DOSARUL ATENTATULUI DEJUCAT LA TARGU SECUIESC – REFERATUL PROCURORILOR DIICOT

Potrivit anchetatorilor, BEKE ISTVAN, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste “Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmarea sa il detoneze in public, la Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Anchetatorii au gasit la perchezitiile facute in imobilul folosit de BEKE ISTVAN Attila sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau actionarea de la distanta, doua dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar si un poligon de tragere, potrivit unor surse judiciare.