MINSK: Un ARMISTITIU a fost parafat intre oficialii de la KIEV si INSURGENTII PRORUSI. UPDATE

Discutiile privind un armistitiu in Ucraina au inceput la Minsk, in cadrul “grupului de contact”care reuneste Rusia, Ucraina, separatistii si OSCE, a anuntat vineri un oficial belarus de rang inalt.

UPDATE: 16.05: Breakingnews.com anunta ca discutiile “grupului de contact” reunit la Minsk in Belarus au dat roade si ca s-a parafat un ARMISTITIU intre oficialitatile de la Kiev si liderii SEPARATISTILOR PRORUSI din estul Ucrainei!

Aceasta reuniune a “grupului de contact” este cea mai recenta tentativa de a incheia un armistitiu in estul Ucrainei, dupa cinci luni de confruntari violente.

“Vom discuta despre un armistitiu si ce trebuie pentru a fi incheiat”, a anuntat cu putin inainte de debutul reuniunii fostul presedinte Leonid Kucima, care reprezinta Ucraina. “Am venit aici pentru pace”, a adaugat el.

CITESTE SI: Liderii INSURGENTILOR prorusi din estul Ucrainei sunt dispusi sa ordone incetarea focului 

“Sper ca vor ajunge la un acord”, a declarat la randul sau ambasadorul Rusiei la Minsk, Aleksandr Surikov. Reprezentantul Rusiei, Mihail Zurabov, a precizat ca spera ca anumite documente vor fi semnate in cursul reuniunii, fara a oferi mai multe detalii.

Separatistii prorusi sunt reprezentati de “premierul” Republicii populare autoproclamate Donetk, Aleksandr Zaharcenko, si de omologul sau din “Republica Lugansk”, Igor Plotniskii.

CITESTE SI: PETRO POROSENKO: Un plan de ARMISTITIU va fi semnat, vineri, la Minsk 

In momentul in care se deschideau negocierile de la Minsk, luptele violente continuau in zona portului strategic Mariupol, din sudul Ucrainei.

Sursa foto: bbc.co.uk