Belarus: Presedintele indeamna populatia sa apere INDEPENDENTA tarii in contextul CRIZEI din Ucraina

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko si-a exprimat, marti, ingrijorarea fata de agravarea CRIZEI din Ucraina, indemnand populatia tarii sale sa apere “prin toate mijloacele” INDEPENDENTA de stat, relateaza AFP.

“Nu traim pe o insula izolata intr-un ocean. Toate tulburarile geopolitice, in special cele din Europa de Est, ne vor atinge, fara indoiala” , a declarat el intr-un discurs sustinut in Parlamentul.

Citeste si: UCRAINA: REINCEP OPERATIUNILE ANTITERORISTE IN ESTUL TARII

“Trebuie sa aparam prin toate mijloacele INDEPENDENTA tarii, dreptul sacru de a trai pe propriul pamant si de a ne urma destinul”, a adaugat el, aparent referindu-se la o amenintare din partea RUSIEI.

De la inceputul crizei, Minskul s-a aratat foarte rezervat fata de evenimentele din Ucraina si la atitudinea Moscovei, recunoscand doar anexarea “de facto” a Crimeei la RUSIA.

“Nimeni nu ne va rasturna tara, daca nu vom accepta acest lucru. Atat timp cat companiile noastre functioneaza mai mult sau mai putin, nu va trebui sa ne fie frica de niciun tanc”, a adaugat el.

Citeste si: AVION MILITAR UCRAINEAN ATACAT DE SEPARATISTII PRO-RUSI

Belarusul, frontalier cu Uniunea Europeana si RUSIA, este un stat cu regim autoritar a carui economie este foarte dependenta de aprovizionarile cu gaze naturale si petrol rusesti.

Aceasta tara face face parte din Uniunea Vamala promovata de RUSIA si in care se mai afla Kazahstanul.

Sursa foto: en.ria.ru