Belarus. Sute de mii de oameni au participat la ”Marșul Libertății” de la Minsk!

Era președintelui Alexandr Lukașenko se apropie de final?

Duminică, sute de mii de persoane au protestat împotriva puterii la Minsk, în timp ce muncitori au fost aduși cu forța pentru o demonstrație pro-guvernamentală.

Președintele Alexandr Lukașenko se confruntă cu cel mai mare val proteste de la preluarea puterii în anul 1994. Nu a existat o prezență vizibilă a poliției și aproximativ 200.000 de oameni au protestat pe străzile capitalei Minsk, conform unui reporter Reuters la fața locului.

”Criza din Belarus este una politică, iar orice acuzație făcută de către conducerea Belarusului cu privire la amestecul țărilor străine sau cu privire la amenințările pe care le presupun acestea sunt o încercare de a scăpa de responsabilitate și de a-și justifica acțiunile”, a spus ministrul Apărării din Lituania.

Lukașenko refuză un nou scrutin și acuză NATO că mobilizează militari la granița de vest a țării. NATO spune că monitorizează situația din Belarus, libertățile fundamentale trebuie respectate, inclusiv dreptul la proteste pașnice, dar neagă acuzațiile lui Lukașenko.

Sursa foto: BBC