Belgia a autorizat consumul mai multor specii de insecte

Agentia pentru siguranta alimentara din Belgia a autorizat consumul a zece specii de insecte care pot fi introduse pe piata de consum.

Agentia federala pentru siguranta alimentara din Belgia (AFSCA) a stabilit o lista cu zece specii de insecte care pot fi introduse pe piata belgiana pentru consum, scrie Agerpres. Printre insectele care pot fi consumate in Belgia se afla greierele domestic, lacusta migratoare africana, viermele de faina urias sau greierele cu aripi scurte.

Singura conditie pentru consumul acestor insecte in Belgia este respectarea legislatei in vigoare in domeniul alimentar, anume “aplicarea normelor de igiena, trasabilitatea, notificarea obligatorie, etichetarea si stabilirea unui sistem de autocontrol” dupa cum arata un comunicat al AFSCA.

Mai mult, operatorii care cresc insecte trebuie sa fie inregistrati la agentie, in timp ce aceia care le prelucreaza sau distribuie trebuie sa solicite autorizatie. “Insectele pe care le-am autorizat sunt consumate frecvent in anumite parti ale lumii si in Belgia fara sa se fi constatat efecte adverse”, a declarat purtatorul de cuvant al AFSCA.

Sursa foto: totb.ro