BELGIA: Caravana de TIGANI, alungata cu muzica tehno. VIDEO

Primarul unui mic oras din Belgia a avut o initiativa foarte ingenioasa de a alunga o CARAVANA DE TIGANI care se instalase in orasul sau.

Potrivit hotnews.ro, care citeaza AFP, aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminica seara pe un teren industrial viran din orasul belgian Landen, fara a avea acordul proprietarului terenului sau pe cel al comunitatii.

Citeste si: SINGURUL MAGAZIN DE HAINE TIGANESTI DIN EUROPA SE AFLA IN ROMANIA. COMENZILE VIN DIN FRANTA SI CHIAR DIN RUSIA

Dupa discutii cu autoritatile locale, reprezentantii grupului au convenit sa paraseasca locul luni dimineata, dar si-au amanat ulterior plecarea pentru vineri.

Primarul localitatii Landen, socialistul Gino Debroux, a adus atunci o instalatie sonora cu o capacitate de 14.400 de wati si a apelat la ajutorul lui DJ local.

Miercuri dimineata, muzica tehno rula la volum maxim, potrivit unei inregistrari video publicate pe site-ul ziarului local Het Belang van Limburg.

Citeste si: CENTRU PENTRU PROMOVAREA CULTURII RROME, IN SECTORUL 4

Intre timp, negocierile cu politia s-au reluat si muzica a fost intrerupta, iar TIGANII s-au declarat “dispusi sa ridice tabara”, a declarat Gino Debroux.

Initiativa primarului a fost criticata inclusiv de propriul sau partid. 

Sursa foto si video: activenews.ro, youtube.com