BELGIA: GARA CENTRALA din BRUXELLES, EVACUATA din motive de SECURITATE. UPDATE

GARA CENTRALA din BRUXELLES a fost evacuata duminica, la ora locala 12:00, la ordinul politiei, iar circulatia trenurilor a fost intrerupta o jumatate de ora mai tarziu, intre garile Bruxelles-Nord si Bruxelles-Midi, transmit LaCapitale.be, 7sur7.be. si 20minutes, ciatate de Agerpres.

UPDATE: Autoritatile belgiene au confirmat reluarea circulatiei trenurilor prin GARA CENTRALA din BRUXELLES , dupa ce politistii au evacuat cladirea garii si a supermarketul Carrefour de l’Europe din motive de securitate. Circulatia a fost intrerupta pentru circa o ora, incepand cu ora locala 12.00, scrie Le Derniere Heure.

Doua valize abandonate au fost gasite in GARA CENTRALA din BRUXELLES , in apropierea ghiseelor, a explicat purtatorul de cuvant al politiei federale, Peter De Waele, care a adaugat ca politia nu vrea sa-si asume niciun risc, potrivit LaCapitale.be.

CITESTE SI: BELGIA: POLITIA A DEJUCAT UN ATENTAT TERORIST LA BRUXELLES

Circulatia trenurilor a fost intrerupta din ordinul politiei catre ora locala 12:30, a anuntat Societatea Nationala de Cai Ferate Belgiene (SNCB) pe contul sau de Twitter. Trenurile continua sa treaca prin fata GARII CENTRALE din BRUXELLES , dar fara sa opreasca, potrivit SNCB.

Masurile sunt luate in contextul in care, cu o zi inainte, autoritatile au anuntat caau dejucat un atentat terorist ce urma sa aiba loc la Bruxelles si ca nivelul de alerta se mentine la trei din maxim patru.

Sursa foto: le derniere heure