BELGIA: Politia a dejucat un ATENTAT TERORIST la BRUXELLES

BELGIA mentine nivelul de ALERTA TERORISTA la trei, din maxim patru, dupa o operatiune de amploare care ar fi oprit un ATENTAT ce urma sa aiba loc chiar sambata. Trei barbati au fost inculpati de “tentativa de asasinat intr-un context” terorist, informeaza Agerpres.

Premierul belgian Charles Michel a spus, sambata seara, ca Centrul de Criza belgian a recomandat mentinerea nivelului trei de alerta. “Suntem in alerta, urmarim situatia ora de ora” a sustinut oficialul si a transmis un “mesaj de determinare, liniste si calm”.

CITESTE SI: ALERTA: LUPTATORI ISIS AU PARASIT SIRIA ACUM O SAPTAMANA PENTRU A LOVI FRANTA SI BELGIA

Precizarile sale au venit la cateva ore dupa o operatiune antiterorista, care a evitat un atentat iminent ce s-ar fi putut produce sambata la Bruxelles. Nu s-a confirmat oficial ca atentatul ar fi putut avea loc sambata, dar Parchetul federal belgian a precizat ca “elemente colectate in cadrul investigatiei au necesitat interventia imediata”.

Amintim ca in noaptea de vineri spre sambata au fost efectuate perchezitii in 16 comune din Belgia, 40 de persoane au fost ridicate de politisti si 12 persoane au fost retinute, iar trei dintre acestea au fost inculpate de “tentativa de asasinat intr-un context” terorist.

Sursa foto: la meuse