BELGIA si POLONIA, pregatite sa reintroduca controale la granite

Polonia si Belgia sunt  pregatite sa impuna controale la frontierele cu alte state membre ale Uniunii Europene in cazul unor amenintari de securitate la adresa granitelor, dupa ce tari precum Germania, Austria si Slovacia au anuntat deja luarea unor astfel de masuri, in fata valului masiv de refugiati.

“Imediat ce voi primi o notificare privind existenta vreunei amenintari (la adresa securitatii granitelor), Polonia va reintroduce controalele la frontiera”, a declarat luni premierul Ewa Kopacz. 

Pe de alta parte, ea a afirmat ca i-a transmis presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca Polonia nu va fi de acord cu impunerea de cote obligatorii de refugiati si cere o intarire a controalelor la frontierele externe ale UE. 

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATI: AUSTRIA trimite ARMATA la granita cu UNGARIA. RESTRICTII impuse de GERMANIA, CEHIA si SLOVACIA

“Vom accepta numai cati refugiati ne permitem, nici unul in plus sau in minus”, a spus ea. 

Secretarul de stat pentru azil si migratie din Belgia, Theo Francken, a declarat ca tara sa va lua ”cu siguranta in considerare” inchiderea temporara a frontierelor pentru refugiati, a informeaza Xinhua. 

CITESTE SI: GERMANIA REINTRODUCE CONTROALELE LA FRONTIERA. CE SUSTINE MASURA. UPDATE

”Daca asta inseamna ca dintr-o data (refugiatii – n.r.) vor veni in Belgia, atunci nu exista alta alternativa decat inchiderea frontierelor”, a spus Francken, la postul de limba olandeza Radio 1.  

Sursa foto romanialibera