Belgia va intra în carantină totală timp de o lună! Restricții foarte dure

Belgia va intra, începând de duminică, în carantină totală, timp de o lună, din cauza crizei de personal medical şi a paturilor de la ATI.  Belgia are a treia cea mai mare rată a mortalităţii din cauza noului coronavirus pe plan mondial raportată la numărul populației. Măsurile intră în vigoare începând de duminică şi vor fi revizuite peste o lună.

Autoritățile din Belgia au anunțat o serie de restricţii foarte dure, de la închiderea tuturor magazinelor neesenţiale și până la interzicerea parţială a vizitelor la familie şi prieteni. Şcolile vor rămâne închise timp de două săptămâni.

Restricţiile de circulație pe timpul nopţii sunt deja în vigoare, iar barurile şi restaurantele erau închise de la începutul lunii octombrie. Închiderea magazinelor neesențiale și a saloanelor de coafură rămân însă în vigoare până la jumătatea lui decembrie. Fiecărei familii i se va permite o singură vizită în fiecare săptămână, în timp ce celor care locuiesc singuri li se va permite să vadă o singură persoană.

Sursa foto: la meuse