Beneficiarii de ajutoare sociale din Sectorul 6 vor presta munca in folosul comunitatii in trei cartiere

Persoanele din Sectorul 6 care beneficiaza de ajutoare sociale vor presta si anul acesta munca in folosul comunitatii, urmand a fi distribuite sa lucreze mai ales la amenajarea si intretinerea spatiilor verzi din trei zone, respectiv in cartierele Drumul Taberei, Giulesti si Crangasi.

Repartizarea orelor de munca pentru beneficiarii de ajutoare sociale se face in acord cu planul de actiuni de interes local pentru anul 2014 in vederea repartizarii orelor de munca pentru persoanele apte de munca, beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobat recent de Consiliul Local Sector 6, potrivit b365.ro.

Astfel, bucurestenii care iau ajutoare de la Primarie sub forma venitului minim garantat vor participa la strangerea resturilor vegetale, la degajarea terenurilor de resturi vegetale, crengi, hartii, plastice si saparea si aerarea solului, si numai in sezonul rece vor lua parte la lucrarile de deszapezire a aleilor si de imprastiere a materialelor antiderapante.

Citeste si: Schimbarea calendarului si transformarea cosurilor de gunoi in cosuri de baschet, printre sesizarile primite de Primaria Sectorului 6

De asemenea, pe tot parcursul anului, persoanele care iau venitul minim garantat de la Primarie vor trebui sa participe la curatarea spatiilor verzi cu grebla, adunarea resturilor vegetale in gramezi si incarcatul acestora in mijloacele de transport puse la dispozitie de administratia locala.

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a explicat ca beneficiarii ajutorului social vor contribui prin munca la cresterea calitatii vietii in comunitatea in care traiesc, acestia urmand a participa la infrumusetarea Sectorului 6 alaturi de angajatii Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana.

“Se vorbeste foarte multe despre asistatii social, ei sunt huliti pe nedrept. Cetatenii Sectorului 6 care beneficiaza de venitul minim garantat, prin mijlocirea Primariei, vor contribui, prin munca, la cresterea calitatii vietii noastre, a tuturor. Ei vor participa, alaturi de echipele Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana, la amenajarea si intretinerea spatiilor verzi din cartierele Drumul Taberei, Giulesti si Crangasi, infrumusetand Sectorul 6”, a declarat Rares Manescu.

Astfel, beneficiarii ajutoarelor sociale vor contribui la amenajarea parcului Drumul Taberei (VEZI VIDEO MAI JOS), unde lucrarile au fost deja finalizate in proportie de 70%, lucrarile urmand a fi finalizate in totalitate in a doua parte din acest an.

Proiectul de modernizare arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei cuprinde totodata lucrari de montare a pilonului central Pasarela Belvedere, montarea capetelor de pod Pasarela Belvedere, fundatie pod pietonal drept, fundatie pod pietonal arcuit, a precizat in noiembrie administratia locala.  

Valoarea totala a investitiei in reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridica la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asigurati, in cea mai mare parte, din fonduri europene si o cota parte contributia administratiei locale.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fantani arteziene “tip Nufar”, una cu 60 de jeturi de apa, foisoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului tarii, terenuri de sport, un monument artistic din otel inoxidabil “Pasarea maiastra”, ambarcader si debarcader pentru barci cu vasle si o pasarela pietonala metalica in arcada.

Planurile administratiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spatii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spatii de joaca pentru copii, diversificate pe grupe de varsta, plus utilarea cu 320 de banci si 245 de cosuri de gunoi si modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Tot in Sectorul 6 urmeaza sa fie amenajate si alte noi spatii verzi prin construirea unui nou parc, de aproape 10.500 mp, in cartierul ANL Constantin Brancusi. Amenajarea peisagistica a Parcului ANL Brancusi face parte din Programul de imbunatatire a Calitatii Mediului prin Realizarea de Spatii Verzi, aprobat in 2013 de Consiliul Local Sector 6. Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidential pentru tineri din tara va beneficia de dotari moderne, adresate diferitelor varste, cu spatii de odihna si recreere, jocuri pentru copii, fiind o oaza verde in cartierul de aproape 1.700 de locuinte.

 

Amenajarea peisagistica a Parcului ANL Brancusi face parte din Programul de imbunatatire a Calitatii Mediului prin Realizarea de Spatii Verzi.

“Cartierul Brancusi este dedicat tinerilor si, de ani buni, nu a ajuns sa arate asa cum acestia se asteapta. Este nevoie de un parc mai bine amenajat, care sa le ofere tinerilor parinti facilitatile potrivite. Totodata, extinderea spatiilor verzi din Sectorul 6 este un lucru important pentru noi toti, cu atat mai mult pentru familiile tinere. Proiectul are in vedere obtinerea unei calitati superioare a spatiului public, imbunatatirea indicatorilor de mediu si organizarea unor locuri de joaca pentru copii atractive si sigure, astfel incat spatiul sa functioneze ca un nucleu de odihna si relaxare pentru comunitate”, a declarat primarul Rares Manescu.

Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidential pentru tineri din tara va beneficia de dotari moderne, adresate diferitelor varste, cu spatii de odihna si recreere, jocuri pentru copii, fiind o oaza verde in cartierul de aproape 1.700 de locuinte.

“Infiintarea parcului este cerinta Consiliului Local al Sectorului 6 care a hotarat sa creasca suprafata de spatiu verde in acest sector al Capitalei. Acest parc va deveni reprezentativ pentru zona urbana in dezvoltare, rezolvand o serie de probleme specifice cartierului Brancusi”, a explicat primarul Rares Manescu.

Valoarea totala a investitieiv se ridica la suma de 2,58 milioane lei, inclusiv TVA.