Benfica Lisabona obliga un club din Romania sa-si schimbe numele

Benfica Lisabona, campioana en-titre din Portugalia, obliga un club din Romania sa-si schimbe numele. Lusitanii au contactat o casa de avocatura din Bucuresti! Motivul: o grupare modesta din Liga a IV-a foloseste fara acordul ei denumirea de Benfica, informeaza jurnalistii de la Sportul Salajean.

E vorba de Benfica Ileanda, din Liga a IV-a Salaj, grupare infiintata in anul 2008 de cativa tineri din comuna respectiva, care fusesera la munca in Portugalia. Conform sursei citate, unul dintre sponsori era un cetatean portughez, care a avut o mica afacere cu ciuperci pe raza comunei.

In octombrie, casa de avocatura ‘RATZA & RATZA’ din Bucuresti – mandatar al Sport Lisboa E Benfica Lisabona – a trimis pe adresa gruparii din Ileanda o notificare. Referitoare la incalcarea drepturile de proprietate intelectuala.

“Nu credeam vreodata ca vom deranja marele Benfica si ca vom fi contactati de reprezentantii clubului din Portugalia! Am tot facut cercetari in ce priveste casa de avocatura din capitala, cu atat mai mult cu cat denumirea ei este una mai interesanta. Ne-am dat seama insa ca e vorba despre o treaba serioasa. Am fost si pe la AJF, iar dansii rad de aceasta situatie.

In tara asta mai sunt multe echipe care poarta nume celebre, unele chiar in Salaj, cum ar fi Real, Juventus, Atletico sau Inter. Deocamdata pe noi ne-au gasit, dar pe viitor probabil toti vor avea astfel de probleme”, ne-a declarat primarul Cornel Lar, cel care este si conducatorul gruparii din Ileanda.

Sursa foto: ojogo.pt