Benvingut Neymar! Starul brazilian, prezentat oficial la FC Barcelona!

In urma cu putine momente pe arena Camp Nou din Barcelona a avut loc prezentarea oficiala a noului star brazilian Neymar, cel care a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu gruparea catalana.

Neymar, in varsta de 21 de ani, a fost prezentat in fata a peste 55 de mii de fani ai Barcelonei, dupa ce in prealabil a trecut cu bine de vizita medicala obisnuita. Neymar a efectuat testele fizice si cele medicale in doua locatii din capitala Catalunyei, un spital de stat si la Centrul Medical din Ciutat Esportiva.

Dupa vizita medicala, Neymar a participat la o sedinta foto, iar dupa ce va termina cu prezentarea oficiala, el va sustine o conferinta de presa. Salariul anual al brazilianului Neymar in cei cinci ani de contract cu FC Barcelona va fi de 7 milioane de euro, iar clauza sa de reziliere a fost fixata la incredibila suma de 190 de milioane de euro!

Oficialii gruparii blaugrana au declarat ca spera sa-si recupereze suma de 28 de milioane de euro achitata clubului Santos in schimbul lui Neymar, din vanzarea de materiale promotionale si tricouri cu numele fotbalistului carioca, pana la inceperea noului sezon. Asta in conditiile in care gurile rele spun ca suma reala a trensferului este de 57 de milioane de euro!

Prezentarea oficiala a lui Neymar a fost transmisa in direct de postul de televiziune al clubului catalan, BarcaTv. Tanarul jucator brazilian a surprins pe toata lumea atunci cand a rostit cateva cuvinte il dialectul catalan: “Estic molt feliz! Visca el Barca!”

Neymar se inscrie astfel in galeria ilustrilor fotbalisti brazilieni care au evoluat de-a lungul timpului in tricoul blaugrana: Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo sau Romario.

Sursa foto: fcbarcelona.com