Berbeceanu a ajuns la spital, dupa ce i s-a facut rau

Comisarul Traian Berbeceanu, retinut intr-un dosar de evaziune, a fost dus la spital, vineri, dupa ce i s-a facut rau.

Berbeceanu a fost transportat la Spitalul Judetean de urgenta Alba cu paza, asa cum prevede legea in cazul detinutilor. Este posibil ca problemele pe care le are de o saptamana sa-si fi spus cuvantul.

Fostul sef al BCCO este acuzat de procurori ca ar fi sprijinit o grupare suspecta de evaziune cu dosare petroliere. Berbeceanu le-ar fi dat membrilor gruparii informatii cu privire la controalele si perchezitiile autoritatilor.

Berbeceanu si-a sustinut nevinovatia in fata magistratilor si a afirmat ca toate intalnirile sale cu persoanele care aveau legaturi cu gruparea infractionala au avut scopul de a obtine informatii.

“Cei aflati in gruparea informatorilor se intalnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infractional. Politistii desfasoara o activitate foarte periculoasa si asa se ajunge la marile dosare ale DIICOT. (…) Eu le inregistram cu reportofonul. (…) M-am intalnit cu ei pentru a obtine informatii. Ei ma cautau, ei veneau la mine. M-am intalnit cu informatorii caracterizati si nominalizati de unitatea de politie din care faceam parte, cat si cu alte surse informative care nu erau nominalizate in scriptele Politiei”, a spus Berbeceanu, in fata judecatorilor instantei supreme.

Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv, in urma cu o saptamana, fiind acuzat de infractiunile de sprijinire a unui grup infractional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizarii organelor judiciare, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Impreuna cu Traian Berbeceanu au fost arestati si sotii Biriescu Titus Gabriel si Ramona Anisoara, oameni de afaceri din judetul Hunedoara, care, potrivit anchetatorilor, ar fi fost liderii unei grupari infractionale.