Bercea Mondial cere sa fie eliberat pentru a merge la inmormantarea mamei sale

CSM cere ancheta in cazul BERCEA MONDIAL la procurorii care i-au inchis peste 100 de dosare penale

Bercea Mondial a depus, vineri, o cerere prin care solicita o permisie pentru a participa la inmormantarea mamei sale, care a decedat in noaptea de joi spre vineri la Spitalul Floreasca din Capitala. Comisia din cadrul Penitenciarului Colibasi s-ar putea intruni in aceasta seara pentru a lua o decizie in acest sens.

Potrivit avocatului Pavel Abraham, vineri va fi depusa o solicitare de permisie la ANP si la Penitenciarul Craiova, dupa ce mama lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a murit vineri, la miezul noptii.

Femeia a fost adusa la Floreasca in stare foarte grava si a suferit mai multe interventii chirurgicale cat a fost internata, potrivit doctorului Bogdan Oprita, citat de Mediafax.

Citeste si: DRAMA in viata lui BERCEA MONDIAL. Mama sa A MURIT la miezul noptii la Spitalul Floreasca

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este in prezent in inchisoare unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni, pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014.

Fiul sau, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. In acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Citeste si: Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, ramane in arest preventiv

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui, Mircea Basescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

In schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate, spun anchetatorii.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului. Cei doi au fost trimisi in judecata, 14 iulie, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanta.