BERCEA MONDIAL, declaratii incendiare din duba: Le-am dat 2 milioane de euro

BERCEA MONDIAL a ajuns in urma cu putin timp la sediul DNA, unde este audiat in scandalul de santaj cu fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu. Din duba, BERCEA MONDIAL a facut declaratii incendiare.

BERCEA MONDIAL le-a strigat jurnalistilor, din duba, ca a cheltuit 2 milioane de euro ca sa scape de inchisoare si a cerut o intalnire cu primul-ministru.

Tot prin geamurile dubei, care l-a adus de la Penitenciarul Colibasi, Bercea a mai spus ca si Codruta Kovesi a luat o suma importanta de bani prin intermediul soferului si ca a facut acest denunt dupa ce a vazut ca nu scapa de acuzatii.

Citeste si: De ce a plans Basescu la finalul discursului de la Palatul Cotroceni

Mircea Basescu a fost si el citat sa se prezinte joi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care Florin Anghel a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de fratele presedintelui, la audieri fiind asteptati si Bercea Mondial, sotia acestuia si Marian Capatana, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, Mircea Basescu a fost CITAT sa se prezinte joi, la ora 18.00, la DNA, pentru a da declaratii in dosarul deschis in urma plangerii formulate de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

Procurorii DNA l-au CITAT si pe Marian Capatana, acesta urmand sa se prezinte la ora 17.00.

Citeste si: MIRCEA BASESCU: Fratele meu este FOARTE SUPARAT din cauza scandalului cu Bercea Mondial

De asemenea, la ora 14.00 au fos adusi la DNA, din penitenciarele in care sunt incarcerati, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si sotia acestuia, Fanica Anghel.

Florin Anghel a depus in 13 iunie, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza pe acesta de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de santaj.

Plangerea formulata de Florin Anghel a fost preluata de structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie de la DNA Constanta.

Citeste si: BERCEA MONDIAL va fi AUDIAT joi la DNA in scandalul cu Mircea Basescu. UPDATE

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marti si miercuri la DNA, dupa ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor doua inregistrari audio-video. Pavel Abraham arata ca inregistrarile ar fi fost facute in februarie 2012 sau 2013, acestea fiind “foarte compromițatoare”.

Fiul si ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel si Marius Constantin, cercetati intr-un dosar de santaj pentru ca i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare despre acesta si familia sa, au anuntat, de mai multe ori in ultima perioada, ca vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de inregistrari audio si video in legatura cu acest caz. Dosarul de santaj este instrumentat de procurorii DNA Constanta.