BERCEA MONDIAL: Sunt ARESTAT POLITIC, avem o JUSTITIE PROASTA

Sandu Anghel, zis BERCEA MONDIAL, a declarat, marti, la Curtea de Apel Pitesti, unde a fost dus dupa ce a contestat decizia de arestare a sa pentru incercarea de a mitui un angajat al Penitenciarului Colibasi, ca este ”ARESTAT POLITIC” si ca Romania are o ”JUSTITIE PROASTA”.

BERCEA MONDIAL a fost dus marti dimineata la Curtea de Apel Pitesti, unde a contestat decizia Tribunalului Arges, care a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva in dosarul privind mituirea unui agent de la Penitenciarul Colibasi, unde este incarcerat.

BERCEA MONDIAL a facut scandal inca de cand a fost dat jos din duba, strigand ca nu i se face dreptate si ca de doua luni incearca sa denunte un supraveghetor al Penitenciarului Colibasi, potrivit Mediafax.

Citeste si: IZAURA ANGHELl, RETINUTA de procurori

”N-a vrut sa ma scoata, n-a vrut sa ma ia in seama. (…) Avem o justitie proasta in Romania”, a strigat Sandu Anghel.

La randul sau, fiica lui Sandu Anghel, Izaura Anghel, arestata la domiciliu in acelasi dosar, a spus, la intrarea in sediul Curtii de Apel Pitesti, ca ceea ce i se intampla este ”razbunarea lui Basescu, cheia lui Basescu”, pentru ca ea sa nu mai vorbeasca cu jurnalistii. Izaura Anghel a mai sustinut ca este ”nevinovata per total” si ca a ”sunat” la DIICOT” Pitesti pentru a face denunt impotriva gardianului de la penitenciar, spunandu-i-se sa faca ”cerere”, dar ca a fost arestata inainte de a face acea ”cerere”.

In sala de judecata, Sandu Anghel le-a spus judecatorilor ca este ”ARESTAT POLITIC” si a incercat sa vorbeasca neintrebat, fiind atentionat de catre magistrati in privinta regulilor care trebuie respectate in instanta.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis sa amane pentru 25 septembrie judecarea contestatiei depuse de Sandu Anghel si de fiica acestuia, Izaura Anghel, la masura arestarii preventive luate de Tribunalul Arges. Amanarea a fost dispusa in conditiile in care avocatul celor doi nu s-a putut prezenta la proces, iar inculpatii au refuzat un avocat din oficiu.

In 18 septembrie, Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, zis BERCEA MONDIAL, a primit mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzata ca a dat mita unui agent de la Penitenciarul Colibasi, unde este incarcerat Sandu Anghel.

Citeste si: IZAURA ANGHEL, fiica lui BERCEA MONDIAL, a primit mandat de AREST LA DOMICILIU

In acelasi dosar, pe numele lui BERCEA MONDIAL a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Arges nu este definitiva, ea fiind contestata de cei doi la Curtea de Apel Pitesti.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Arges, Sandu Anghel si Izaura Anghel sunt acuzati ca au incercat sa mituiasca un agent de la Penitenciarul Colibasi.

“Din probele administrate rezulta ca suspectul Anghel Sandu (…), aflat in executarea unei pedepse in Penitenciarul Colibasi, in perioada august-septembrie 2014 a abordat un agent de penitenciar si i-a promis, in repetate randuri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, in schimbul interventiei acestuia pe langa membrii Comisiei de munca din cadrul Penitenciarului Colibasi, in scopul obtinerii pentru suspect a dreptului la munca in penitenciar, respectiv in scopul introducerii unui telefon mobil in penitenciar, prin incalcarea atributiilor de serviciu”, notau procurorii Parchetului Tribunalului Arges.

Sandu Anghel, zis BERCEA MONDIAL, este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014.

Sursa foto: adevarul.ro