Berea, consumata moderat, poate preveni instalarea dementei

Un studiu realizat de italienii de la AFORIGE, o asociatie care se ocupa cu investigarea procesului de imbatranire, releva faptul ca oamenii care consuma moderat de bere reduc riscul aparitiei dementei.

Consumul moderat de bere poate reprezenta una dintre modalitatile ce ar putea reduce riscul aparitiei declinului cognitiv si, ulterior, al dementei, se arata intr-un studiu al oamenilor de stiinta din Italia. In urma cercetarilor stiintifice asupra posibilitatilor de profilaxie a dementei s-a constatat ca, atat absenta consumului, cat si consumul abuziv de alcool reprezinta factori de risc pentru instalarea declinului cognitiv.
Cercetatorii au evaluat consumul de bere si incidenta insuficientei cognitive usoare la 1.445 de subiecti, studiul concentrandu-se apoi pe un lot de 121 de persoane cu insuficienta cognitiva usoara si a urmarit evolutia lor spre stadiul de dementa. Participantii, cu varste cuprinse intre 65 si 84 ani, au fost tinuti sub observatie timp de trei ani si jumatate.

Citeste si: Berea ascunde o molecula care poate vindeca obezitatea 

Consumul moderat de bere recomandat persoanelor sanatoase trebuie completat de un stil de viata echilibrat si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia oamenii de stiinta. Un consum moderat de bere inseamna, spun acestia, o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei.